Συντριπτική ήττα της Τερέζα Μέι στη Βουλή για το Brexit

ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΑΝ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ 432 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ - ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΜΦΗΣ ΑΠΟ ΚΟΡΜΠΙΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣΛΟΝΔΙΝΟ

Δημοσίευση: 16 Ιαν 2019 15:07

Bαριά ήττα υπέστη χθες η Τερέζα Μέι, στην ψηφοφορία στο κοινοβούλιο για τη συμφωνία του Brexit, στην οποία κατέληξε με την ΕΕ. Συνολικά 432 βουλευτές καταψήφισαν τη συμφωνία της Βρετανίδας πρωθυπουργού και μόλις 202 ψήφισαν υπέρ. Αυτή ήταν η πιο βαριά ήττα για βρετανική κυβέρνηση στη Βουλή των Κοινοτήτων τον τελευταίο αιώνα, σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ.


«Αυτό το αποτέλεσμα μας λέει τι δεν θέλουν οι βουλευτές. Αλλά δεν μας λέει τι θέλουν», είπε η Μέι αμέσως μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος, συμπληρώνοντας ότι πρέπει να επιβεβαιωθεί αν η κυβέρνηση έχει την εμπιστοσύνη της Βουλής.
Αμέσως μετά, ο Τζέρεμι Κόρμπιν κατέθεσε πρόταση μομφής, προσθέτοντας ότι θα συζητηθεί σήμερα , «προκειμένου οι βουλευτές να εκφραστούν για την ανικανότητα της κυβέρνησης». Δεν πρέπει να μείνει στο τραπέζι η πρόταση για Brexit χωρίς συμφωνία, τόνισε ο ηγέτης των Εργατικών, προσθέτοντας ότι πρέπει να διασφαλιστεί η παραμονή της Βρετανίας στην τελωνειακή ένωση.ΠΡΟΔΙΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΗ
Η ήττα της Μέι ήταν προδιαγεγραμμένη, ενώ η πρωθυπουργός δεν κατάφερε να πείσει τους βουλευτές ούτε με την ομιλία της πριν από την ψηφοφορία, στην οποία τους τόνισε πως η μόνη επιλογή που υπάρχει είναι να ψηφιστεί η συμφωνία που έφερε από τις Βρυξέλλες.
«Αυτή είναι η πιο σημαντική ψηφοφορία που θα μετάσχει ο καθένας από εμάς σε όλη την πολιτική σταδιοδρομία του. Εχει έρθει η ώρα όλοι μας να πάρουμε μια απόφαση που θα καθορίσει τη χώρα μας για τις επόμενες δεκαετίες. Μια απόφαση που θα πρέπει να αιτιολογήσουμε και να ζήσουμε με αυτή για πολλά χρόνια. Κάθε ψήφος κατά της συμφωνίας είναι ψήφος για αβεβαιότητα και διχασμό», ήταν η προειδοποίησή της.ΑΜΕΣΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥΣΚ
Μόλις ανακοινώθηκαν το αποτέλεσμα στο βρετανικό κοινοβούλιο ο Ντόναλντ Τουσκ σχολίασε μέσω Twitter.
«Εάν μια συμφωνία είναι αδύνατη και κανείς δεν την θέλει, τότε ποιος θα έχει επιτέλους το θάρρος να πει ποια είναι η μόνη θετική λύση;», έγραψε.ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ Ο ΓΙΟΥΝΚΕΡ
Για αυξημένο κίνδυνο "μη συντεταγμένης εξόδου" του Ηνωμένου Βασιλείου προειδοποιεί ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ σε δήλωσή του μετά το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στη Βουλή των Κοινοτήτων. "Αν και δεν επιθυμούμε να συμβεί αυτό, η Ευρωπαϊκή Επιτροπής θα συνεχίσει να εργάζεται για το σχέδιο έκτακτης ανάγκης προκειμένου να διασφαλίσει την πλήρη προετοιμασία της ΕΕ" σημειώνει, καλώντας το "Ηνωμένο Βασίλειο να διευκρινίσει τις προθέσεις του το συντομότερο δυνατό".

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass