Ετοιμάζεται για «ταραχώδες» Brexit η Γαλλία

ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΕΚΤΑΚΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΛΙΜΑΝΙΑ - ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ

Δημοσίευση: 18 Ιαν 2019 18:30

ΠΑΡΙΣΙ
Έκτακτο σχέδιο για τη διαχείριση της κρίσης που θα φέρει ένα «ταραχώδες» Brexit έθεσε σε εφαρμογή η Γαλλία.


Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, ο Γάλλος πρωθυπουργός Εντουάρντ Φιλίπ δήλωσε χθες το πρωί ότι το σενάριο ενός Brexit εκτός πλαισίου συμφωνίας ΕΕ και Βρετανίας γίνεται «ολοένα και λιγότερα απίθανο».
«Πήρα την απόφαση να ενεργοποιήσουμε το σχέδιο για ένα Brexit δίχως συμφωνία» είπε, στη συνέχεια, εξερχόμενος από το υπουργικό συμβούλιο, όπου συζητήθηκαν η απόρριψη της συμφωνίας από το βρετανικό κοινοβούλιο.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το πλάνο προϋποθέτει επένδυση 50 εκατομμυρίων ευρώ σε γαλλικά αεροδρόμια και λιμάνια, τα οποία εκτιμάται πως θα πληγούν σφοδρά από ένα ξαφνικό Brexit.
«Σε κάποια λιμάνια θα δημιουργηθούν μεγάλοι χώροι στάθμευσης για αυτοκίνητα, σε άλλα η ενίσχυση θα γίνει με άλλες αλλαγές στις υποδομές ώστε να συνεχιστούν οι έλεγχοι» τόνισε ο Γάλλος πρωθυπουργός.
Η Γαλλία, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο, έχει ήδη δρομολογήσει προσλήψεις στα τελωνεία και στις μονάδες κτηνιατρικών ελέγχων.
Χθες, το γαλλικό κοινοβούλιο αναμένετο να δώσει το «πράσινο φως» για τα κονδύλια, προκειμένου να αποφευχθούν «πιθανές χαοτικές σκηνές», τονίζει το Πρακτορείο, στις δυο πλευρές της Μάγχης.
«Θέλουμε να είμαστε έτοιμοι να προστατεύσουμε τα συμφέροντα των πολιτών μας. Ο στόχος μας είναι να σεβαστούμε τις υποχρεώσεις μας, διασφαλίζοντας ότι τόσο οι πολίτες μας, όσο και οι Βρετανοί πολίτες που ζουν στη Γαλλία να αντιμετωπίσουν τις λιγότερες πιθανές συνέπειες» κατέληξε ο Εντουάρντ Φιλίπ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass