ΓΑΛΛΙΑ:

Πέθανε σε ηλικία 86 ετών ο συνθέτης Μισέλ Λεγκράν

Δημοσίευση: 27 Ιαν 2019 18:48

ΠΑΡΙΣΙ

Ο διάσημος συνθέτης Μισέλ Λεγκράν, δημιουργός μουσικών θεμάτων για ταινίες του Ζακ Ντεμί όπως «Οι Ομπρέλες του Χερβούργου» και «Τα κορίτσια του Ροσφόρ», πέθανε στη διάρκεια της νύχτας στο Παρίσι σε ηλικία 86 ετών, ανακοίνωσε χθες ο εκπρόσωπός του.

Στη διάρκεια μιας σταδιοδρομίας 50 και πλέον χρόνων που του χάρισε παγκόσμια αναγνώριση και τρία βραβεία Όσκαρ, ο συνθέτης συνεργάστηκε με θρύλους όπως ο Ρέι Τσαρλς, ο Όρσον Ουέλς, ο Ζαν Κοκτό, ο Φρανκ Σινάτρα, ο Σαρλ Τρενέ και η Εντίθ Πιάφ.

Ο Μισέλ Λεγκράν, ο οποίος ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του με διασκευές για τραγουδιστές, άρχισε να συνθέτει μουσική για ταινίες στη δεκαετία του 1960 με την εμφάνιση της νουβέλ βαγκ και συνεργάστηκε με την Ανιές Βαρντά, τον Ζαν-Λικ Γκοντάρ και, κυρίως, με τον Ζακ Ντεμί.

Εκτός από τη μουσική για τις «Ομπρέλες του Χερβούργου» και τα «Κορίτσια του Ροσφόρ», που ήταν η αρχή του μιούζικαλ α λα γαλλικά, η Γαλλία του οφείλει επίσης τη μουσική για τη δραματική ταινία "Peau d'âne" (ελληνικός τίτλος: «Αυτός ο υπέροχος, παλιός, καλός κόσμος»).

Αναμενόταν επίσης να δώσει συναυλίες στο Παρίσι τον Απρίλιο.

Ο Μισέλ Λεγκράν κέρδισε τρία Όσκαρ, για το τραγούδι “Les moulins de mon coeur", που περιλαμβάνεται στη μουσική επένδυση της ταινίας «Υπόθεση Τόμας Κράουν» (1969), στη συνέχεια για το "Un été 42" (“Summer of '42”, 1972) και το «Γεντλ» (1984).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass