Νέες απειλές της Άγκυρας προς Αθήνα και Λευκωσία

ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Δημοσίευση: 31 Ιαν 2019 18:30

ΑΓΚΥΡΑ
Η Αγκυρα έστειλε νέα προειδοποιητικά μηνύματα προς την Αθήνα και τη Λευκωσία, μία ημέρα πριν από τη συμπλήρωση 23 χρόνων από την κρίση των Ιμίων.


Επειτα από την πεντάωρη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας της Τουρκίας, υπό τον Ταγίπ Ερντογάν, η Αγκυρα διεμήνυσε πως θα συνεχίσει να προστατεύει τα «δικαιώματα και συμφέροντά» της σε Αιγαίο και ανατολική Μεσόγειο. Όλα αυτά, λίγα 24ωρα πριν από τη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Ταγίπ Ερντογάν, στην Τουρκία, που θα πραγματοποιηθεί στις 5 Φεβρουαρίου.
«Παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις στην Κύπρο, την ανατολική Μεσόγειο, το Αιγαίο και τη Μαύρη Θάλασσα. Δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στο ότι θα συνεχίσουμε να λαμβάνουμε όλα τα μέτρα για να προστατεύσουμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας που προκύπτουν από τις διεθνείς συμφωνίες», αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας της Τουρκίας.  
Σε αυτή επισημαίνεται ακόμη ότι είναι «απαράδεκτο» ότι κάποιες χώρες «αποφεύγουν να εκδώσουν μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων όπως απαιτεί το διεθνές δίκαιο και οι συνθήκες, αναφορά που επίσης μπορεί να ερμηνευθεί ως ένα ακόμη μήνυμα προς την Αθήνα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass