Σφαγή αμάχων

στη Νιγηρία60 ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΕΦΟΔΟ ΤΗΣ ΜΠΟΚΟ ΧΑΡΑΜΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΡΑΝΑΜΠΟΥΖΑ

Δημοσίευση: 02 Φεβ 2019 16:05

Τουλάχιστον 60 άνθρωποι σκοτώθηκαν από την επίθεση της εξτρεμιστικής ισλαμιστικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ στην πόλη Ραν της βορειοανατολικής Νιγηρίας, την περασμένη Δευτέρα, ανέφεραν σήμερα η Διεθνής Αμνηστεία καθώς και πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας.


Η επίθεση αυτή, μία ημέρα αφότου ο στρατός είχε αποχωρήσει από τη Ραν, είναι μια από τις αιματηρότερες που έχουν σημειωθεί τα τελευταία χρόνια στη Νιγηρία. Στη Ραν υπάρχει ένας καταυλισμός όπου φιλοξενούνται δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι οι οποίοι εκτοπίστηκαν από τη δράση των ακραίων ισλαμιστών.
Η Μπόκο Χαράμ είχε επιτεθεί στην ίδια πόλη και πριν από δύο εβδομάδες. Την Δευτέρα, γύρω στις 9 το πρωί, μία ομάδα μαχητών έφτασε με μοτοσικλέτες στην περιοχή και έβαλε φωτιά σε κτίρια, σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστεία. Οι ισλαμιστές "καταδίωξαν τους αμάχους που προσπαθούσαν να φύγουν (...) Βρέθηκαν εντέκα πτώματα εντός της πόλης και άλλα 49 στην περιοχή γύρω από αυτήν", πρόσθεσε.
Σε δορυφορικές φωτογραφίες του CNES/Airbus και του ευρωπαϊκού ινστιτούτου Copernicus διακρίνονται ορισμένες συνοικίες της πόλης, κατεστραμμένες πλήρως από τη φωτιά.
Μετά την επίθεση "όλοι οι κάτοικοι έμοιαζαν πανικοβλημένοι και έφευγαν για να γλιτώσουν", είπε ο εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας για τους Πρόσφυγες, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Γενεύη. Περισσότεροι από 30.000 έφτασαν στο Καμερούν και κάποιοι είπαν ότι η Μπόκο Χαράμ έχει θέσει υπό τον έλεγχό της την πόλη και ότι οι Νιγηριανοί και Καμερουνέζοι στρατιώτες είχαν φύγει από την Κυριακή.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass