Θα μείνει Γερμανία η μικρή Παλαιστίνια

Δημοσίευση: 18 Ιουλ 2015 8:24

 

ΒΕΡΟΛΙΝΟ

Η μικρή Παλαιστίνια που ξέσπασε σε λυγμούς όταν άκουσε την απάντηση της καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ κατά τη διάρκεια μιας δημόσιας συζήτησης για το μεταναστευτικό πρέπει να παραμείνει στη Γερμανία, δήλωσαν η υπουργός Ενσωμάτωσης και ο δήμαρχος του Ροστόκ.

"Δεν γνωρίζω την προσωπική κατάσταση αυτής της νεαρής κοπέλας όμως μιλά άπταιστα γερμανικά και προφανώς ζει στη χώρα εδώ και πολύ καιρό", είπε η υπουργός Αϊντάν Εζογκούζ μιλώντας στο περιοδικό Spiegel.

"Ακριβώς για αυτές τις περιπτώσεις αλλάξαμε τον νόμο, ώστε οι νέοι που έχουν ενσωματωθεί να έχουν προοπτική" στη Γερμανία, πρόσθεσε, αναφερόμενη στο νέο μεταναστευτικό νόμο που αναμένεται να εφαρμοστεί από τον Αύγουστο.

Ο δήμαρχος του Ροστόκ, της πόλης όπου κατοικεί η 10χρονη με την οικογένειά της, είπε από την πλευρά του ότι δεν έχει καμία πρόθεση να την απελάσει, όπως εξήγησε ο εκπρόσωπός του στην εφημερίδα Tagesspiegel.

Το κλάμα της μικρής Ρέεμ όταν άκουσε την απάντηση που της έδωσε η Μέρκελ προκάλεσε σωρεία δηκτικών σχολίων από τους χρήστες του διαδικτύου, κυρίως επειδή η καγκελάριος δεν έδειξε ευαισθησία στο πρόβλημα του παιδιού, λέγοντάς του στην ουσία πως δεν έχει θέση στη Γερμανία και προσπάθησε, αδέξια, να την παρηγορήσει.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass