ΗΠΑ: Προσφυγή για τη φοιτήτρια του ISIS

Δημοσίευση: 24 Φεβ 2019 15:17

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ

Ο πατέρας της φοιτήτριας από την Αλαμπάμπα που έφυγε από τις ΗΠΑ για να ενταχθεί στο Ισλαμικό Κράτος προσέφυγε δικαστικά εναντίον της αμερικανικής κυβέρνησης προκειμένου η κόρη του να μπορέσει να επιστρέψει στη χώρα.

Ο Άχμεντ Άλι Μουτάνα υπέβαλε τη μήνυση την Πέμπτη κατηγορώντας την κυβέρνηση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για «παράνομη απόπειρα» αφαίρεσης της υπηκοότητας της κόρης του Χόντα Μουτάνα.

Η Μουτάνα που είναι τώρα 24 ετών μεγάλωσε στην Αλαμπάμα, ενώ ο πατέρας της είναι πρώην διπλωμάτης της Υεμένης ο οποίος έχει λάβει άσυλο στις ΗΠΑ.

Η Χόντα ταξίδεψε στη Συρία για να ενταχθεί στο ΙΚ όταν ήταν 20 ετών αφού εγκατέλειψε το πανεπιστήμιο στο οποίο φοιτούσε και χρησιμοποίησε τα χρήματα για τα δίδακτρα προκειμένου να αγοράσει εισιτήριο για την Τουρκία, χωρίς να το γνωρίζουν οι γονείς της. Τώρα η Χόντα, που έχει έναν γιο 18 μηνών, έχει εκφράσει τη μεταμέλειά της και επιθυμεί να επιστρέψει στις ΗΠΑ για να δικαστεί.

Όμως έπειτα από εντολή του Τραμπ ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο δήλωσε την Τετάρτη ότι η νεαρή γυναίκα δεν είναι Αμερικανίδα, αν και είχε ταξιδέψει με αμερικανικό διαβατήριο. Στη διάρκεια της διαμονής της στη Συρία παντρεύτηκε τρεις μαχητές του ΙΚ, όλοι τους πλέον νεκροί.

Σε δήλωσή της προς το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN είχε αναφέρει ότι όταν έφυγε από τις ΗΠΑ ήταν «μια αφελής, θυμωμένη και αλαζονική νεαρή γυναίκα».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass