Σόιμπλε : "Επίθεση" σε Ριμπερί για το... χρυσό φιλέτο

Δημοσίευση: 04 Μαρ 2019 18:40

ΒΕΡΟΛΙΝΟ

Δριμεία κριτική και σε όσους επιδεικνύουν τον πλούτο τους, ακόμη στους ποδοσφαιριστές της χώρας του, ασκεί ο πρόεδρος της Bundestag, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε συνέντευξη του στην Tagesspiegel.

«Δεν καταλαβαίνω, πώς ιδιαίτερα επιτυχημένοι άνθρωποι δεν αντιλαμβάνονται ότι με τον τρόπο που προβάλλονται στέλνουν μοιραία μηνύματα και δεν ανταποκρίνονται στις ευθύνες τους», τονίζει, αναφερόμενος στον ποδοσφαιριστή της Μπάγερν Μονάχου, Φρανκ Ριμπερί, ο οποίος πριν από λίγο καιρό είχε αναρτήσει βίντεο στο οποίο παρουσιαζόταν να τρώει φιλέτο με φύλλα χρυσού.

«Και οι ποδοσφαιριστές πρέπει να προσέχουν, ποια επιρροή έχει η συμπεριφορά τους στην κοινή γνώμη. Γιατί πρέπει να μοιράζει κανείς εικόνες με τον ίδιο να τρώει ένα επιχρυσωμένο φιλέτο; Πρέπει να εξηγήσει κανείς στους νέους: Έχετε τόσα χρήματα, είστε τέτοιοι σταρ, έτσι αυξάνεται και η ευθύνη σας», επισημαίνει, για να προσθέσει ότι το ίδιο ισχύει και για τους επιχειρηματίες.

«Υπάρχει πρόβλημα με την κοινωνική δικαιοσύνη. Οι κεντρικές τράπεζες και οι οικονομικές ελίτ υποστήριζαν ότι υπήρχε πολύ μεγάλη ρευστότητα. Δεν μπορεί να λέγεται λοιπόν στους ανθρώπους με περιορισμένο εισόδημα ότι αυτό πρέπει να τους είναι αρκετό. Θα θεωρήσουν αυτές τις συνθήκες ως εξαιρετικά άδικες», αναφέρει ο κ. Σόιμπλε και καταλήγει τονίζοντας ότι στα Διοικητικά Συμβούλια των τραπεζών και των επιχειρήσεων θα έπρεπε να ασχολούνται περισσότερο με τους πελάτες και τους εργαζόμενους και λιγότερο με την «διασφάλιση των δικών τους αποδοχών και συντάξεων σε ύψη που ζαλίζουν».

Στην ίδια συνέντευξη, εκφράζει την πεποίθηση ότι η Βρετανία είτε δεν θα εγκαταλείψει την ΕΕ είτε μελλοντικά θα επιστρέψει σε αυτήν. «Πιστεύω ότι η Μεγάλη Βρετανία είτε δεν θα εγκαταλείψει την Ε.Ε. είτε κάποτε θα επιστρέψει. Και οι πρόσφατες εξελίξεις μάλλον ενισχύουν αυτή μου την πεποίθηση», δηλώνει.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass