Τον Ιούνιο η εκταφή λειψάνου του Φράνκο

ΣΕ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟ Ο ΕΝΤΑΦΙΑΣΜΟΣ

Δημοσίευση: 16 Μαρ 2019 16:30

ΜΑΔΡΙΤΗ
Το λείψανο του δικτάτορα Φρανθίσκο Φράνκο θα εκταφεί από το μαυσωλείο του στις 10 Ιουνίου και θα ενταφιαστεί εκ νέου σε κοιμητήριο βόρεια της Μαδρίτης ανακοίνωσε χθες η ισπανική κυβέρνηση.
«Ο εκ νέου ενταφιασμός του λειψάνου του Φράνκο θα πραγματοποιηθεί το πρωί της 10ης Ιουνίου, θα πάει στο πάνθεον του Μινγκορούμπιο-Ελ Πάρντο, που ανήκει στο Κράτος» και βρίσκεται μέσα σε κοιμητήριο βόρεια της Μαδρίτης, δήλωσε η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Κάρμεν Κάλβο προς τους δημοσιογράφους μετά τη χθεσινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.


Ωστόσο η απόφαση αυτή εξαρτάται από μια προσφυγή στη δικαιοσύνη η οποία μπορεί να καθυστερήσει, ακόμη και να μπλοκάρει την εκταφή.
Η μεταφορά του λειψάνου του δικτάτορα, αν πραγματοποιηθεί στην ημερομηνία που ανακοινώθηκε, θα βάλει τέλος σε σχεδόν έναν χρόνο αντίστασης των απογόνων του δικτάτορα, νικητή του αιματηρού εμφυλίου πολέμου του 1936-1939, και της μονής των Βενεδικτίνων που συντηρεί το μαυσωλείο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass