ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Ακατάλληλη για καγκελάριος η διάδοχος της Μέρκελ

Δημοσίευση: 17 Μαρ 2019 15:30

ΒΕΡΟΛΙΝΟ
Ακατάλληλη για το αξίωμα της Καγκελαρίου θεωρεί το 51% των Γερμανών τη νέα αρχηγό της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU) 'Ανεγκρετ Κραμπ - Καρενμπάουερ, μετά τις πρώτες 100 ημέρες στην ηγεσία του κόμματος.
Σύμφωνα με το «Πολιτικό Βαρόμετρο» του δεύτερου καναλιού της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ZDF, μόνο το 34% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η διάδοχος της 'Αγγελα Μέρκελ στο κόμμα είναι κατάλληλη για να την διαδεχθεί και στην Καγκελαρία, ενώ το 41% εκτιμά ότι μπορεί να ηγηθεί του CDU με επιτυχία, με το 44% να εκφράζει επιφυλάξεις.


Ακόμη και μεταξύ των υποστηρικτών του κόμματός της, η κυρία Κραμπ - Καρενμπάουερ συγκεντρώνει την αποδοχή μόνο του 53% σε ό,τι αφορά την καταλληλότητά της για Καγκελάριος, ενώ αντίθετη άποψη διατυπώνει το 38%.
Στην ίδια έρευνα, στο ερώτημα σχετικά με τους σημαντικότερους πολιτικούς της χώρας, στην κορυφή παραμένει ο Πρόεδρος του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ακολουθούν η 'Αγγελα Μέρκελ, ο συμπρόεδρος των Πρασίνων Ρόμπερτ Χάμπεκ και ο υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς, ενώ η κυρία Κραμπ - Καρενμπάουερ βρίσκεται στην πέμπτη θέση, με πτώση στην δημοτικότητά της.
Στις τελευταίες θέσεις βρίσκονται η αρχηγός του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) Αντρέα Νάλες και ο υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ. Ενδιαφέρον παρουσιάζει και το γεγονός ότι ο υποψήφιος αρχηγός του CDU Φρίντριχ Μερτς, αν και μετά την ήττα του από την κυρία Κραμπ - Καρενμπάουερ δεν κατέχει δημόσιο αξίωμα, βρίσκεται στην 7η θέση των δημοφιλέστερων Γερμανών πολιτικών.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass