ΓΑΛΛΙΑ

Εβαλαν Στρατό απέναντι στα «γιλέκα»

Δημοσίευση: 24 Μαρ 2019 15:02

ΠΑΡΙΣΙ
Δυνάμεις του γαλλικού στρατού ενώθηκαν με την αστυνομία στο Παρίσι για να αντιμετωπίσουν το 19ο διαδοχικό Σαββατοκύριακο διαδηλώσεων των «Κίτρινων Γιλέκων» εναντίον της κυβέρνησης του Εμμανουέλ Μακρόν. Οι αρχές έχουν απαγορεύσει στους διαδηλωτές να συγκεντρωθούν στο Σανζ Ελιζέ, αφού καταστήματα και επιχειρήσεις λεηλατήθηκαν και υπέστησαν καταστροφές εκεί το περασμένο Σαββατοκύριακο, ενώ η κυβέρνηση έχει καλέσει τις στρατιωτικές μονάδες, που διεξάγουν την αντιτρομοκρατική επιχείρηση «Operation Sentinelle», για να συνδράμουν την αστυνομία.
Διαδηλωτές έχουν αρχίσει να συγκεντρώνονται σε άλλα σημεία του Παρισιού και σε άλλες μεγάλες γαλλικές πόλεις για να συνεχίσουν τις διαδηλώσεις που άρχισαν τον Νοέμβριο σε διαμαρτυρία για αυξήσεις στη φορολογία των καυσίμων.


Η κινητοποίηση έχει εξελιχθεί σε ευρύτερη αμφισβήτηση της κυβέρνησης Μακρόν.
Οι εικόνες του διάσημου εστιατορίου-καφέ Fouquet και άλλων καταστημάτων, ενώ είχαν τυλιχθεί στις φλόγες, έκαναν τον γύρο του κόσμου προκαλώντας έντονες επικρίσεις για την αναποτελεσματικότητα των μέτρων διατήρησης της τάξης.
Ο αρχηγός της αστυνομίας του Παρισιού απομακρύνθηκε των καθηκόντων του έπειτα από απόφαση της κυβέρνησης.
Με την ελπίδα να αποφευχθεί το ενδεχόμενο νέων βίαιων επεισοδίων, ο διάδοχός του αποφάσισε να κλείσει το Σανζ Ελιζέ για τους διαδηλωτές και να αποκλείσει την πρόσβαση σε μια μεγάλη περίμετρο, που περιλαμβάνει το προεδρικό μέγαρο του Ελιζέ και το κτίριο της Εθνοσυνέλευσης.
Η κυκλοφορία των οχημάτων θα απαγορεύεται στο τομέα του Ελιζέ από τις 07.00 το πρωί του Σαββάτου, ώρα Ελλάδας.
Μέτρα ασφαλείας θα εφαρμοστούν και στη Νίκαια, που υποδέχεται, στο πλαίσιο μιας επίσημης επίσκεψης, τον πρόεδρο της Κίνας Σι Τζινπίνγκ. Τομείς της πόλης θα αποκλειστούν για κάθε πρόσωπο, εκτός των κατοίκων, και οι αρχές θα πραγματοποιούν έρευνες σε όποιον θέλει να εισέλθει εκεί.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass