Οι ΗΠΑ εξετάζουν την πώληση F-35 στην Ελλάδα

ΕΥΑΓ. ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ: ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΑΓΟΡΑΣ ΤOΥ ΜΑΧΗΤΙΚΟΥ

Δημοσίευση: 06 Απρ 2019 16:13

ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ

Την επέκταση του προγράμματος πώλησης των F-35 της Lockheed Martin σε πέντε χώρες -μεταξύ των οποίων η Ελλάδα, η Ρουμανία και η Πολωνία- επεξεργάζονται οι ΗΠΑ, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Reuters.

Στην κατάθεσή του στο αμερικανικό Κογκρέσο, η οποία και περιήλθε εις γνώση του Reuters, ο επικεφαλής της υπηρεσίας του αμερικανικού Πενταγώνου για τα F-35 αντιναύαρχος Μαθάιας Γουίντερ τόνισε πως οι πωλήσεις του προηγμένου μαχητικού θα μπορούσαν να γίνουν στο μέλλον στην Σιγκαπούρη, στην Ελλάδα, στη Ρουμανία στην Ισπανία και στην Πολωνία.

Η είδηση καταγράφεται εν μέσω της έντασης ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Τουρκία, χώρα που συμμετέχει στη συμπαραγωγή του μαχητικού, εξαιτίας των σχεδίων της Άγκυρας να αγοράσει το ρωσικής κατασκευής αντιπυραυλικό σύστημα S-400.

Στην κατάθεσή του, ο Γουίντερ διαβεβαιώνει ότι το Πεντάγωνο θα απαντήσει σε όλα τα αιτήματα ξένων κυβερνήσεων για ενημέρωση σχετικά με το αεροσκάφος.

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΥΠ. ΑΜΥΝΑΣ

Από την πλευρά του ο υπ. Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης, παραδέχεται ότι η Αθήνα εξετάζει το ενδεχόμενο της αγοράς στα πλαίσια επιλογής του νέου αεροσκάφους. Σε περίπτωση που αυτό δρομολογηθεί, θα αποτελέσει ένα σημαντικό πλεονέκτημα απέναντι στην Τουρκία και θα αλλάξει εντελώς τα δεδομένα στην περιοχή μας. Η Ελλάδα και το υπουργείο Άμυνας «εξετάζουν και μελετούν τη δήλωση του αμερικανού αξιωματούχου προς το κογκρέσο ότι οι ΗΠΑ μπορεί να πουλήσουν τα τελευταίας γενιάς μαχητικά F-35 στην Ελλάδα» τόνισε ο υπουργός Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης.

Ο υπουργός από την Ανδραβίδα όπου βρέθηκε για να παρακολουθήσει την πολυεθνική άσκηση της πολεμικής αεροπορίας Ηνίοχος 2019 αναφέρθηκε στις δηλώσεις του Αμερικανού αξιωματούχου σημειώνοντας πως το ελληνικό υπουργείο άμυνας εκτός από την αναβάθμιση των f-16 αυτή την περίοδο είναι και στη διαδικασία «για να επιλέξει το νέο αεροσκάφος νέας γενιάς με την πολεμική αεροπορία». Συνεπώς πρόσθεσε τη δήλωση βοηθάει σε αυτή την προοπτική.

Ο ΤΖΕΦΡΙ ΠΑΪΑΤ

Ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα Τζέφρι Παιατ – που βρίσκεται επίσης στην Ανδραβίδα και παρακολουθεί την άσκηση Ηνίοχος – είπε πως είναι καλοδεχούμενο το ενδιαφέρον της Ελλάδας για τα f35 και πρόσθεσε ότι η αναβάθμιση των f-16 που κάνει η Ελλάδα είναι το απαραίτητο είναι το αναγκαίο βήμα για να περάσει στην επόμενη γενιά μαχητικών αεροσκαφών όπως είναι τα f-35.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass