ΜΕΡΚΕΛ - ΖΑΕΦ

Η Συμφωνία των Πρεσπών αποτελεί θετικό παράδειγμα

Δημοσίευση: 30 Απρ 2019 15:42

ΒΕΡΟΛΙΝΟ
H Βόρεια Μακεδονία και η Συμφωνία των Πρεσπών αποτελούν θετικό παράδειγμα στα Βαλκάνια, η επιτυχία αυτή είναι ενθαρρυντική για όλες τις συμμετέχουσες χώρες στη Διάσκεψη για τα Δυτικά Βαλκάνια, που πραγματοποιείται από χθες στο Βερολίνο, εκτίμησαν από κοινού, η καγκελάριος της Γερμανίας Αγγελα Μέρκελ και ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας Ζόραν Ζάεφ, στη συνάντηση που είχαν στο περιθώριο της Διάσκεψης, αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου του πρωθυπουργού της Βόρειας Μακεδονίας.
«Ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ και η καγκελάριος Αγγελα Μέρκελ, στη συνάντηση, τόνισαν τη σημασία των οικονομικών οφελών που επιφέρει η διμερής συνεργασία μεταξύ της Βόρειας Μακεδονίας και της Ελλάδας, και επισήμαναν ότι η συνεργασία αυτή πρέπει να αναπτυχθεί σε όλη την περιοχή», αναφέρεται ακόμη στην ανακοίνωση.


Ο Ζόραν Ζάεφ, στη συνάντηση με την ‘Αγγελα Μέρκελ, ανέφερε ακόμη ότι η συνεργασία, η φιλία και οι μεταρρυθμίσεις που εφαρμόζει η χώρα του αποτελούν σοβαρά επιχειρήματα για μια θετική απόφαση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, σχετικά με την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με τη Βόρεια Μακεδονία, στις αρχές του καλοκαιριού, αναφέρεται ακόμη στην ανακοίνωση. Με στόχο την προώθηση της ασφάλειας και της ανάπτυξης πραγματοποιείται στο Βερολίνο η συνάντηση για τα Δυτικά Βαλκάνια, με πρωτοβουλία της Καγκελαρίου Αγγελα Μέρκελ και του Προέδρου της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν. Οι δύο ηγέτες, αναφερόμενοι στη διένεξη Σερβίας - Κοσόβου, η οποία βρίσκεται στο επίκεντρο της συνάντησης, ξεκαθάρισαν ότι δεν πρόκειται να προταθεί κάποια λύση, ενώ τόνισαν και ότι οι συνομιλίες δεν αποτελούν «ενταξιακές διαπραγματεύσεις» για τις χώρες της περιοχής, αλλά μόνο «ανοιχτή ανταλλαγή απόψεων».
«Έχουμε όλοι την πολιτική ευθύνη να συνεργαστούμε προκειμένου οι δύο πλευρές να επανεκκινήσουν τον διάλογο», δήλωσε ο κ. Μακρόν και έκανε λόγο για «ευρωπαϊκό πρόβλημα το οποίο αφορά κυρίως την ασφάλεια», ενώ διαβεβαίωσε ότι ο ίδιος και η κυρία Μέρκελ δεν έχουν την πρόθεση, στη διαμάχη για την αναγνώριση του Κοσόβου από τη Σερβία, να υποδείξουν μια λύση στο Βελιγράδι και στην Πρίστινα, αλλά επιθυμούν να συμβάλουν «ώστε η συζήτηση να διεξάγεται με λιγότερο συναισθηματικούς όρους».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass