ΚΥΠΡΟΣ:

Παραιτήθηκε ο υπ. Δικαιοσύνης

Δημοσίευση: 03 Μαϊ 2019 18:34

ΛΕΥΚΩΣΙΑ

Το σινιάλο... παραίτησης που έκανε προχθές, λέγοντας ότι έχει πάρει τις αποφάσεις του και περιμένει να τις ανακοινώσει στον πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη, πήρε σάρκα και οστά χθες .

Ο υπουργός Δικαιοσύνης της Κύπρου, Ιωνάς Νικολάου, παραιτήθηκε «για λόγους πολιτικής ευθιξίας», όπως χαρακτηριστικά τόνισε στους δημοσιογράφους.  Σε δηλώσεις του, ο κ. Νικολάου ανέφερε ότι υπέβαλε την παραίτησή του για λόγους πολιτικής ευθιξίας και μόνον, επεξηγώντας ότι δεν είχε καμία προσωπική ευθύνη για τις καταγγελίες. Μεταξύ των λόγων οι οποίοι των ώθησαν στην παραίτηση, όπως είπε ο Υπουργός Δικαιοσύνης, είναι τα λάθη των αρμοδίων υπηρεσιών, καταδεικνύοντας και τις ευθύνες της κοινωνίας για νοοτροπίες και αντιλήψεις που δεν τιμούν κανένα.

 «Πρόθεσή μου είναι όπως σήμερα αποταθώ στην Ανεξάρτητη Αρχή Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά της Αστυνομίας ώστε να διορίσει ανεξάρτητη επιτροπή ανακριτών για να αναζητήσει τις ευθύνες», είπε, τονίζοντας ότι είναι διαφαινόμενη η ελλιπής διερεύνηση των καταγγελιών για τα επτά θύματα.

Χαρακτήρισε άδικη την προσπάθεια απόδοσης ευθυνών στην κυβέρνηση και στον ίδιο, καθώς ο Υπουργός δεν αναμειγνύεται και δεν πρέπει να αναμειγνύεται στη διερεύνηση καταγγελιών, ρίχνοντας το βάρος της ευθύνης στην Αστυνομία. «Ουδέποτε επέδειξα ασέβεια, παρά μόνο επέδειξα την ανάγκη ανεξάρτητης διερεύνησης που θα καταδείξει τυχόν κενά στη διαδικασία», είπε.

 Κάλεσε, ωστόσο, την κοινωνία να συνεχίσει να εμπιστεύεται το αστυνομικό σώμα, κάνοντας λόγο τόσο για καλοπροαίρετη όσο και κακοπροαίρετη κριτική.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass