Γάζα: Συμφώνησαν για κατάπαυση πυρός

ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ

Δημοσίευση: 07 Μαϊ 2019 16:00

ΛΩΡΙΔΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ
Δύο πτώματα ανασύρθηκαν χθες το πρωί από τα ερείπια στη Γάζα, ανεβάζοντας σε 25 τον αριθμό των Παλαιστινίων που σκοτώθηκαν στη σοβαρότερη έκρηξη της βίας με το Ισραήλ, από το 2014. Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι επετεύχθη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός με το Ισραήλ, με τη διαμεσολάβηση της κυβέρνησης της Αιγύπτου, προκειμένου να τερματιστεί η έξαρση της βίας στη Λωρίδα της Γάζας και το νότιο Ισραήλ, τη χειρότερη από τον πόλεμο του 2014.


Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, σημείωσε ότι «η εκστρατεία δεν έχει τελειώσει και απαιτεί υπομονή και κρίση».
Οι εχθροπραξίες κλιμακώθηκαν την Κυριακή με τον ισραηλινό στρατό να πλήττει από το Σάββατο περίπου 350 στόχους στη Γάζα, σε αντίποινα για τις εκτοξεύσεις περίπου 600 ρουκετών από την παλαιστινιακή Ισλαμική Τζιχάντ, εκ των οποίων 35 έπεσαν σε κατοικημένες περιοχές.
Ο ισραηλινός στρατός προχώρησε από την πλευρά του σε πλήγματα εναντίον εκατοντάδων στόχων της Χαμάς, της παλαιστινιακής Ισλαμικής Τζιχάντ και αμάχων. Ανάμεσα στους στόχους βρέθηκε και ένα εξαώροφο κτίριο στο οποίο στεγάζονταν, μεταξύ άλλων, και τα γραφεία του τουρκικού πρακτορείου ειδήσεων «Anadolu».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass