Γιορτάστηκε η 74η επέτειος νίκης επί των Ναζί

ΜΕ ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ

Δημοσίευση: 10 Μαϊ 2019 16:16

ΜΟΣΧΑ
Με μια μεγαλοπρεπή στρατιωτική παρέλαση στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας εορτάσθηκε η 74η επέτειος της νίκης επί της ναζιστικής Γερμανίας. Στην παρέλαση συμμετείχαν 13.000 στρατιωτικοί ενώ παρουσιάσθηκαν 130 διαφορετικών ειδών σύγχρονα οπλικά συστήματα που διαθέτουν οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις.


Υπό τους ήχους του τραγουδιού «Ιερός Πόλεμος», οι σημαιοφόροι του τάγματος απόδοσης τιμών Πρεομπραζένσκι μετέφεραν στην Κόκκινη Πλατεία τη ρωσική σημαία και τη θρυλική Σημαία της Νίκης, τη σημαία δηλαδή που ύψωσαν στο Ράιχσταγκ οι μαχητές της 150ής μεραρχίας του Κόκκινου Στρατού τον Μάιο του 1945. Τα σύμβολα της Ρωσίας και της Νίκης επί του φασισμού παρουσιάσθηκαν ενώπιον της εξέδρας των επισήμων πριν από την έναρξη της παρέλασης.
Παρόντες στην κεντρική εξέδρα των επισήμων ήταν ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, βετεράνοι του πολέμου και προσκεκλημένοι. Στην παρέλαση παρέστη επίσης ο πρώην πρόεδρος της Σοβιετικής Ένωσης Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, ο οποίος κατέβηκε αργότερα από την εξέδρα υποβασταζόμενος.
Την παρέλαση υποδέχθηκε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου, ενώ το γενικό πρόσταγμα της παρέλασης είχε ο αρχηγός του Στρατού Ξηράς στρατηγός Όλεγκ Σαλιουκόφ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass