Του κόσμου τα παράξενα

Δημοσίευση: 16 Ιουν 2019 18:34

Ψηφιακό τσίρκο

Το γερμανικό τσίρκο «Circus Roncalli» υιοθέτησε μια παγκόσμια πρωτοτυπία όσον αφορά στη λειτουργία του: αποφάσισε να αντικαταστήσει τα ζώα που συμμετέχουν στην παράσταση με τα ψηφιακά ολογράμματά τους.

Η απόφαση των ιθυνόντων έλαβε άκρως θετικές κριτικές από διεθνείς οργανώσεις, ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων αλλά και από τους λάτρεις του συγκεκριμένου θεάματος. Έτσι, με τα ειδικά ψηφιακά εφέ και τις δυνατότητες της τεχνολογίας, άλογα, πίθηκοι, ελέφαντες ακόμα και ψάρια θα εμφανίζονται «ζωντανά» στην αρένα μπροστά στα μάτια των θεατών για να κάνουν το «νούμερό τους». 

Μπούκλα στο «σφυρί»

Μια μπούκλα από τα μαλλιά του Γερμανού συνθέτη και πιανίστα Λούντβιχ βαν Μπετόβεν δημοπρατήθηκε από τον Οίκο «Sotheby's»  στο Λονδίνο πριν λίγες ημέρες, χωρίς, ωστόσο, να έχει γίνει ακόμη γνωστό το όνομα αυτού που την απέκτησε. Το ξεχωριστό αυτό κομμάτι, η αξία του οποίου εκτιμάται μεταξύ 15.000 και 19.000 δολαρίων, περιλαμβανόταν στη δημοπρασία με τίτλο «Σημαντικά Χειρόγραφα, Ηπειρωτικά Βιβλία και Μουσική». Η μπούκλα των μαλλιών, για την οποία ο Οίκος «Sotheby’s» βεβαιώνει ότι είναι «αναμφίβολα ανθρώπινη», είναι δεμένη με μεταξωτή κλωστή και φυλάσσεται σε οβάλ καλογυαλισμένη κορνίζα του 19ου αιώνα.

«Γενναιόδωρο» ATM

Οι επιβάτες του μετρό στον σταθμό «Bond Street» στο Λονδίνο έμειναν άφωνοι όταν ένα  ATM  που εξαργυρώνει Bitcoin άρχισε να βγάζει, ασταμάτητα, χαρτονομίσματα των 20 λιρών. Σύμφωνα με τη metro.co.uk, ένας πελάτης προσπάθησε να εξαργυρώσει ένα μεγάλο ποσό από Bitcoins, ωστόσο, το μηχάνημα δεν κατάφερε να αντεπεξέλθει στην εντολή και κόλλησε. Οι άνδρες ασφαλείας στο μετρό αναγκάστηκαν να δημιουργήσουν έναν κλοιό γύρω από το μηχάνημα που δεν σταματούσε να βγάζει χρήματα, έτσι ώστε να μην υπάρξουν σκηνές πανικού από εκείνους που μπορεί να σκέφτονταν να πέσουν με... τα μούτρα στα χρήματα.

Λιχούδης γλάρος

Θύμα  «κλοπής» από έναν... γλάρο έπεσε η Αλίσια Τζέσαπ κατά τη διάρκεια ταξιδιού της στις ΗΠΑ. Η πρώτη της στάση ήταν ένα εστιατόριο διάσημο για τα σάντουίτς του με αστακό. Αγόρασε, λοιπόν, ένα και αποφάσισε να το βγάλει φωτογραφία. Μέσα, όμως, στα επόμενα δευτερόλεπτα, η Τζέσαπ νιώθοντας κάτι να της κουνά το χέρι, θεώρησε πως της έπεσε το περιεχόμενο του σάντουιτς. Εκπληκτη, τότε, συνειδητοποίησε πως ένας πεινασμένος γλάρος τής το είχε αρπάξει, με την ίδια αργότερα να σχολιάζει με χιούμορ τη φωτογραφία με τον πεινασμένο «κλέφτη» που  ανήρτησε στο twitter.

Πρόστιμο για drone

Οι Ιάπωνες βουλευτές ψήφισαν νόμο με τον οποίο απαγορεύεται και τιμωρείται η διακυβέρνηση μη επανδρωμένου, τηλεχειριζόμενου αεροπλάνου (drone) σε κατάσταση μέθης. Το κείμενο, που  θα πρέπει  να εγκριθεί από τους Γερουσιαστές, προβλέπει πρόστιμο περίπου 2.400 ευρώ και ποινή φυλάκισης έως και ενός έτους. «Πιστεύουμε ότι η διακυβέρνηση ενός drone όταν κάποιος έχει πιει είναι κάτι που έχει την ίδια σοβαρότητα με την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ», διευκρίνισε υπάλληλος του Υπουργείου Μεταφορών. Κυρώσεις θα επιβάλλονται επίσης σε αυτούς που κάνουν επικίνδυνες μανούβρες. Τα μέτρα αυτά θα εφαρμοστούν για τα drones βάρους άνω των 200 γραμμαρίων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass