"Όρθια" η Καλιφόρνια παρά τα 7,1 Ρίχτερ

ΠΡΟΚΛΗΘΗΚΑΝ ΖΗΜΙΕΣ ΣΕ ΚΤΙΡΙΑ, ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΚΑΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΙ

Δημοσίευση: 07 Ιουλ 2019 15:23

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ

Ισχυρός σεισμός μεγέθους 7,1 βαθμών έπληξε τη νότια Καλιφόρνια προκαλώντας ζημιές σε κτίρια, πυρκαγιές και τραυματισμούς, με την ισχύ του να είναι 8 φορές μεγαλύτερη από τον προσεισμό που συντάραξε την ίδια περιοχή την Πέμπτη, σύμφωνα με αξιωματούχους.

Η νεότερη σεισμική δόνηση σημειώθηκε προχθές γύρω στις 8:20 μμ τοπική ώρα, κοντά στην πόλη Ρίτζκρεστ στα όρια του Εθνικού Πάρκου Ντεθ Βάλεϊ, σε απόσταση 202 χιλιομέτρων βορειοανατολικά του Λος Άντζελες, σύμφωνα με το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο (USGS).

Η δήμαρχος του Ρίτζκρεστ Πέγκι Μπρίντεν δήλωσε τηλεφωνικά:

«Έχουμε πυρκαγιές, έχουμε διαρροές αερίου, έχουμε τραυματισμούς, έχουμε κόσμο χωρίς ρεύμα. Το αντιμετωπίζουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Ο αρχηγός της αστυνομίας του Ρίτζκρεστ Τζεντ Μακλάφλιν δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι υπάρχουν αναφορές μόνο για ελαφρείς τραυματισμούς, προσθέτοντας ότι οι αρχές δεν έχουν μέχρι στιγμής στοιχεία για σοβαρά τραυματίες.

Νωρίτερα, άλλοι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι ο αριθμός των τραυματιών και η έκταση των ζημιών δεν είναι ακόμα γνωστά, αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για νεκρούς.

Ο νεότερος σεισμός ήταν ο ισχυρότερος που πλήττει τη νότια Καλιφόρνια ύστερα από τη δόνηση των 7,1 βαθμών στην έρημο Μοχάβε κοντά σε στρατιωτική βάση το 1999, δήλωσε η Λούσι Τζόουνς, σεισμολόγος στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Καλιφόρνιας (CalTech).

ΜΕΤΑΚΙΝΗΘΗΚΑΝ ΣΠΙΤΙΑ

Η πυροσβεστική υπηρεσία της κομητείας του Σαν Μπερναντίνο ανέφερε ότι ο νεότερος σεισμός προκάλεσε κάποιες ζημιές σε κτίρια.

«Σπίτια άλλαξαν θέση, θεμέλια ράγισαν, τοιχία αντιστήριξης έπεσαν», ανέφερε η πυροσβεστική στο Twitter.

Ο Λουκ Σμιθ, ιδιοκτήτης του Furys Sports Bar στο Ρίτζκρεστ δήλωσε σε τηλεφωνική του επικοινωνία ότι η δόνηση προκάλεσε κάποιες ζημιές στην εσωτερική ψευδοροφή του καταστήματος και στο μπαρ ενώ είχε ως αποτέλεσμα να σπάσουν και κάποια μπουκάλια.

Σύμφωνα με τον ίδιο, εκείνη την ώρα στο μπαρ βρίσκονταν τρεις πελάτες αλλά κανείς δεν τραυματίστηκε.

Πλήθος μετασεισμών έπληξαν την περιοχή της νότιας Καλιφόρνιας μετά τη δόνηση μεγέθους 6,4 βαθμών που σημειώθηκε την Πέμπτη το πρωί κοντά στο Ρίτζκρεστ. Σύμφωνα με τη Τζόουνς, η δόνηση της Πέμπτης αποδείχθηκε ότι ήταν προσεισμός της δόνησης των 7,1 βαθμών.

Την Πέμπτη αναφέρθηκαν μερικοί μόνο τραυματισμοί ενώ σε δύο σπίτια ξέσπασε πυρκαγιά λόγω των σπασμένων αγωγών αερίου, σύμφωνα με αξιωματούχους.

Σύμφωνα με το USGS, ο σεισμός που σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής απελευθέρωσε περίπου οκτώ φορές περισσότερη ενέργεια σε σχέση με τη δόνηση της Πέμπτης. Σύμφωνα με τις αρχικές εκτιμήσεις, ο νεότερος σεισμός ήταν σχεδόν 11 φορές ισχυρότερος σε σχέση με αυτόν της Πέμπτης.

Ο τελευταίος μεγάλος καταστροφικός σεισμός που έπληξε τη νότια Καλιφόρνια ήταν μεγέθους 6,7 βαθμών στο Νόθριτζ, που είχε επίκεντρο μια πυκνοκατοικημένη περιοχή του Λος Άντζελες. Τότε έχασαν τη ζωή τους 57 άνθρωποι ενώ προκλήθηκαν ζημιές δισεκατομμυρίων δολαρίων.  

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass