Του κόσμου τα παράξενα

Δημοσίευση: 07 Ιουλ 2019 19:00

Μπλε αστακός

Δεν πίστευε στα μάτια του ιδιοκτήτης εστιατορίου στη Μασαχουσέτη, όταν είδε έναν μπλε –εξαιρετικά σπάνιο- αστακό, ανάμεσα στα θαλασσινά που ήρθαν με την παραγγελία του. «Μόλις τον είδα, είπα “νομίζω ότι έχουμε κάτι ιδιαίτερο εδώ”. Δεν μπορούσα να πιστέψω το χρώμα» είπε ο Νίκερσον, o ιδιοκτήτης του εστιατορίου, στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN. Ο άνδρας κράτησε τον μπλε αστακό για λίγο καιρό στο εστιατόριό του για να πάει κόσμος και να τον δει, ενώ στη συνέχεια τον χάρισε σε ενυδρείο, στοχεύοντας, με την κίνησή του αυτή, να εμπνεύσει τις νεότερες γενιές, ώστε να εκτιμήσουν τη θαλάσσια ζωή.

 

* * *

Πέθανε από …τρομάρα

Μοιραία αποδείχθηκε η απόφαση ενός Βρετανού τουρίστα να παρακολουθήσει στον κινηματογράφο το θρίλερ «Annabelle Comes», κατά τη διάρκεια των διακοπών του στην Ταϊλάνδη. Κι αυτό γιατί ο 77χρονος συνταξιούχος πέθανε μέσα στην αίθουσα την ώρα της ταινίας, με τη γυναίκα που καθόταν δίπλα του να αντιλαμβάνεται πως δεν αναπνέει μόλις άναψαν τα φώτα. Το ιατρικό προσωπικό του κινηματογράφου μετέφερε από πλαϊνή έξοδο το πτώμα του άνδρα σε ένα ασθενοφόρο, με τον υπόλοιπο κόσμο, που είχε πάει να παρακολουθήσει το θρίλερ, να είναι σοκαρισμένος από την κατάληξη της βραδιάς.

 

* * *

Σκονάκι 2 μέτρων

Συνήθως τα σκονάκια των φοιτητών είναι μικρά, έτσι ώστε να μην τα αντιλαμβάνονται οι επιτηρητές κατά την εξέταση. Ωστόσο μια φοιτήτρια από την Ουκρανία είχε διαφορετική άποψη, φτιάχνοντας ένα σκονάκι δύο σχεδόν μέτρων, που σίγουρα δεν πέρασε απαρατήρητο από τον καθηγητή. Εκείνος, μάλιστα, δεν την «έκοψε», δηλώνοντας στα social media, συνοδεύοντας το σχόλιό του από φωτογραφία με το σκονάκι, πως «Συνήθως με ένα τέτοιο σκονάκι θα την "έκοβα". Αλλά σε αυτή την περίπτωση δεν το έκανα γιατί εκτίμησα την προσπάθειά της».

 

* * *

Επιδρομή …ιγκουάνα

Αναστάτωση έχουν προκαλέσει τα ιγκουάνα στη Φλόριντα των ΗΠΑ, που μπαίνουν σε σπίτια και αγροκτήματα προκαλώντας ζημιές. «Μερικές φορές όταν επιστρέφουμε υπάρχουν 20 με 30 στην έκτασή μας. Πρέπει να βρούμε διαφορετική πόρτα για να μπούμε στο σπίτι. Έχουμε γίνει φιλοξενούμενοι» δήλωσε κάτοικος στο CNN. Συνολικά, 3.000 ιγκουάνα εντοπίστηκαν σε κατοικίες, για τα οποία οι Αρχές κλήθηκαν να επέμβουν. Οι ζημιές που προκαλούν είναι τεράστιες, τρώνε φυτά και σκάβουν μεγάλες τρύπες στο έδαφος που μπορεί να προκαλέσουν την κατάρρευση πεζοδρομίων και θεμελίων των σπιτιών. Επίσης είναι επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία, καθώς μπορούν να μεταδώσουν σαλμονέλα.

 

* * *

Ρομπότ- μεσίτης

Το όνομά του είναι «PepperEscu» και είναι το πρώτο ανθρωποειδές ρομπότ που εργάζεται στη μεσιτική ρουμανική εταιρεία CBRE. Συνεργάζεται με 160 συναδέλφους του, εξυπηρετεί επισκέπτες, ενώ ήταν ομιλητής και σε συνέδριο ακινήτων με 300 συμμετέχοντες! «Είναι ένα πολυσύνθετο ρομπότ, αλληλεπιδρά με τους πελάτες, κουνάει τα χέρια, το κεφάλι και το σώμα του, ενώ έχει και λογισμικό αναγνώρισης προσώπων» δηλώνει η υπεύθυνη στην εταιρεία «Bucharest Robots» που δραστηριοποιείται στον χώρο των ρομπότ. Η ανάπτυξη των ρομπότ στη Ρουμανία δεν σταματά στις πολυεθνικές εταιρείες. Υπάρχουν ρομπότ που βοηθούν πολίτες ή μοιράζουν προωθητικό υλικό.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass