Νέα πρόκληση του Ταγίπ Ερντογάν

ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΜΠΟΔΙΣΕΙ ΤΑ ΓΕΩΤΡΥΠΑΝΑ ΜΑΣ

Δημοσίευση: 09 Ιουλ 2019 18:36

ΑΓΚΥΡΑ
Σε άλλη μια προκλητική δήλωση προχώρησε χθες ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.


Αναχωρώντας για τη Βοσνία - Ερζεγοβίνη, ο Τούρκος πρόεδρος απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων είπε ότι «αυτή τη στιγμή τα γεωτρύπανά μας σε συντονισμό συνεχίζουν τη διαδικασία στο πλαίσιο του οδικού τους χάρτη».
Είπε ακόμη πως «ευχή μας από δω και μπρος να μην υπάρξουν προβλήματα στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο», αναφέροντας ότι μετά τις εκλογές στην Ελλάδα θα συνεχιστούν οι επαφές μεταξύ των δυο χωρών. Υπενθυμίζεται, ότι ο Ερντογάν συνεχάρη τηλεφωνικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
«Μπορεί να υπάρξουν φωνές ενοχλητικές δεξιά κι αριστερά. Αλλά έχουμε δηλώσει ότι καμιά από αυτές τις φωνές δεν θα μας εμποδίσει. Και σήμερα λέμε το ίδιο πράγμα. Αυτή τη στιγμή τόσο εμείς ως Τουρκία όσο και οι ομογενείς μας Τ/Κ συνεχίζουμε τη διαδικασία με την ίδια αποφασιστικότητα. Και στην τελευταία συνάντηση της G20,της διεθνούς κοινότητας, με τον ίδιο τρόπο εκφράσαμε αυτή την ευαισθησία μας σε κάποιους ηγέτες με τους οποίους συναντηθήκαμε», ανέφερε ο Ερντογάν .
ΣΤΗΝ ΚΑΡΠΑΣΙΑ ΤΟ «ΓΙΑΒΟΥΖ»
Ας σημειωθεί πως χθες εφτασε στην Καρπασία το τουρκικό πλωτό γεωτρύπανο «Γιαβούζ» το οποίο απέπλευσε προχθες το βράδυ από τη νότια Τουρκία.
Πρόκειται για το δεύτερο πλωτό γεωτρύπανο της Τουρκίας που θα δραστηριοποιηθεί εντός της κυπριακής αποκλειστικής οικονομικής ζώνης (ΑΟΖ).Λίγο πριν από τα μεσάνυχτα εκδόθηκε και η σχετική NAVTEX (765/19), σύμφωνα με την οποία το «Γιαβούζ» θα πραγματοποιήσει γεωτρήσεις έως και τις 30 Σεπτεμβρίου με τη βοήθεια τριών υποστηρικτικών πλοίων.
Από την πλευρά της η ΕΕ εξέφρασε για μία ακόμη φορά τη σοβαρή ανησυχία της, για τις τουρκικές προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ, με αφορμή τις επικείμενες γεωτρήσεις από το «Γιαβούζ».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass