Αποχώρησαν τα ολλανδικά πλοία υποστήριξης του «Γιαβούζ»

«ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΑ ΚΥΠΡΙΑΚΑ ΥΔΑΤΑ» ΛΕΝΕ

Δημοσίευση: 10 Ιουλ 2019 18:40

ΛΕΥΚΩΣΙΑ
Τα πλοία της ολλανδικής εταιρείας «Vroon Offshore Services» δεν πρόκειται να υποστηρίξουν τις επιχειρήσεις του γεωτρύπανου «Γιαβούζ» σε κυπριακά ύδατα.


Αυτό κατέστησε απολύτως σαφές η ίδια η εταιρεία μιλώντας στην κυπριακή εφημερίδα «Φιλελεύθερος». Όπως αναφέρει το δημοσίευμα πρόκειται για τα δύο από τα τρία πλοία υποστήριξης που αναφέρονται στην παράνομη τουρκική Navtex για τη γεώτρηση του «Γιαβούζ» στον στόχο 'Καρπασία-1' (Karpaz-1) στο λεγόμενο 'τεμάχιο Ε' των κατεχομένων, εντός της υφαλοκρηπίδας της Κύπρου.
Ο εκπρόσωπος της Vroon Offshore Services ανέφερε ότι τα πλοία της βρίσκονται μεν στο λιμάνι της Σελεύκειας, αλλά δεν θα ακολουθήσουν το «Γιαβούζ» από τη στιγμή που αυτό θα επιχειρήσει παράνομα σε κυπριακά ύδατα. Η απάντηση της Vroon Offshore Services, φέρνει νέα εμπόδια στην Τουρκία για την πραγματοποίηση του χρονοδιαγράμματος γεώτρησης με το «Γιαβούζ». Υπενθυμίζεται ότι στην παράνομη γεώτρηση με τον Πορθητή δυτικά της Πάφου, η Τουρκία συμφώνησε τελικά να αγοράσει τα τρία πλοία υποστήριξης της νορβηγικής Siem.
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΠΑΡΑΝΟΜΗ
ΓΕΩΤΡΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ
Εξ άλλου με αυστηρή γλώσσα το ΥΠΕΞ καταδικάζει τις επιχειρούμενες ενέργειες στην αιγιαλίτιδα ζώνη της Κύπρου και καλεί την Αγκυρα να μην υπονομεύει τη σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο
Καταδικάζουμε την επιχειρούμενη από την Τουρκία παράνομη γεώτρηση εντός της αιγιαλίτιδας ζώνης της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωση του το υπουργείο Εξωτερικών και συνεχίζει απευθυνόμενη με αυστηρή γλώσσα προς την Αγκυρα: «Η παράνομη αυτή ενέργεια αψηφά προκλητικά το Διεθνές Δίκαιο, το Δίκαιο της Θάλασσας αλλά και την καταδίκη της διεθνούς κοινότητας, ενώ αποτελεί μια περαιτέρω κλιμάκωση που υπονομεύει τη σταθερότητα και την ασφάλεια στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Η προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων ενός κράτους-μέλους της ΕΕ πόρρω απέχει από τη συμπεριφορά που όφειλε να έχει ένα υποψήφιο προς ένταξη κράτος και επιβεβαιώνει την ορθότητα των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 20ης Ιουνίου, σχετικά με τη λήψη κατάλληλων μέτρων κατά της Τουρκίας. Εκφράζουμε την πλήρη αλληλεγγύη μας στην Κυπριακή Δημοκρατία και καλούμε, για ακόμη μία φορά, την Τουρκία να διακόψει άμεσα τις παράνομες δραστηριότητές της και να σεβαστεί την κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου»

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass