Του κόσμου τα παράξενα

Δημοσίευση: 10 Νοε 2019 17:54

Δονητής σε κονσέρτο

Ενα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε στο Konzerthaus στη Βιέννη προκαλώντας ακόμα και την παρέμβαση της Αντιτρομοκρατικής!

Οπως μεταφέρουν διεθνή ΜΜΕ, ένα sex toy σε μια τσάντα θεατή, προκάλεσε αναστάτωση στο Konzerthaus και την παρέμβαση της Αντιτρομοκρατικής. Ζευγάρι βρέθηκε στο Konzerthaus για μια συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας της Βιέννης. Κατά την είσοδό της στο Konzerthaus παρέδωσαν την τσάντα στο βεστιάριο. Στην τσάντα, όμως, όπως αποδείχθηκε, είχαν και έναν δονητή. Κάποια στιγμή ο δονητής άρχισε να δονείται και να κάνει έναν ελαφρύ θόρυβο, ο οποίος κινητοποίησε την υπάλληλο του βεστιαρίου η οποία κάλεσε αμέσως την αστυνομία, η οποία και κατέφθασε αμέσως. Οπως αναφέρει η Daily Mail, η αστυνομία έλεγξε την τσάντα και διαπίστωσε ότι δεν υπήρχαν ίχνη εκρηκτικών. Στη συνέχεια χρησιμοποίησαν το μηχάνημα με τις ακτίνες Χ και ανακάλυψαν τον... δονητή. Αφού τελείωσε η συναυλία, η τσάντα επιστράφηκε στον άνδρα και στην σύντροφό του από την αστυνομία, που τους πληροφόρησε τι είχε συμβεί και στη συνέχεια τους ευχήθηκαν μια «ευχάριστη βραδιά».

* * *

Μαθήματα θανάτου

Εντύπωση έχει προκαλέσει ένα Πανεπιστήμιο στην Ολλανδία, που εφαρμόζει ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα με το όνομα «memento mori», που σημαίνει «θυμήσου ότι θα πεθάνεις». Βάσει, λοιπόν, αυτού του project, τοποθετεί τους φοιτητές μέσα σε τάφο. Οι φοιτητές μπαίνουν στον τάφο που βρίσκεται πίσω από την εκκλησία του πανεπιστημίου και κάθονται πάνω σε ένα χαλάκι, με σκοπό να δουν από μία διαφορετική οπτική τα πράγματα.

Ο Τζον Χάκινγκ εργάζεται στην εκκλησία του πανεπιστημίου και είναι ο εμπνευστής του συγκεκριμένου προγράμματος, δηλώνοντας ότι έτσι οι φοιτητές θα εκτιμήσουν περισσότερο τη ζωή. «Το τέλος της ζωής, ο θάνατος, είναι ένα ταμπού δύσκολο για τους φοιτητές. Είναι πολύ δύσκολο να μιλάς για τον θάνατο όταν είσαι 18, 19, 20 ετών», αναφέρει μεταξύ άλλων ο Χάκινγκ. Πάντως, οι φοιτητές είδαν θετικά το πρότζεκτ και χρειάζεται μάλιστα να μπουν σε λίστα προκειμένου να ακολουθήσουν το πρόγραμμα, το οποίο διαρκεί 30 λεπτά έως 3 ώρες, ανάλογα με την επιθυμία του ενδιαφερόμενου!

* * *

Ογκος 18 κιλά

Η 38χρονη Καβίτα Καλάμ πριν από 7 μήνες άρχισε να αισθάνεται έντονους πόνους στο στομάχι και δυσκολευόταν να αναπνεύσει. Ωστόσο, η ίδια, όντας χήρα σε ένα φτωχό χωριό της Ινδίας, δεν είχε τα χρήματα για να επισκεφτεί γιατρό. Τελικά οι συγχωριανοί της συγκέντρωσαν το απαραίτητο ποσό και η 38χρονη επισκέφτηκε το νοσοκομείο. Οι γιατροί έμειναν έκπληκτοι όταν διαπίστωσαν ότι η ασθενής δεν ήταν έγκυος, αλλά είχε έναν τεράστιο όγκο σε μία από τις δύο ωοθήκες της που έμοιαζε με φουσκωτή μπάλα θαλάσσης. Ο όγκος είχε διάμετρο 106 εκατοστά και ζύγιζε 18,1 κιλά. Η Καλάμ μπήκε στο χειρουργείο και ύστερα από μια δύσκολη επέμβαση που διήρκησε πολλές ώρες οι γιατροί κατάφεραν να αφαιρέσουν τον όγκο δίχως να σπάσει.

* * *

Μυρμήγκια κανίβαλοι

Όταν επιστημονική ομάδα που παρακολουθούσε μια αποικία μυρμηγκιών-κανιβάλων διαπίστωσε ότι τα έντομα δραπέτευσαν από ένα εγκαταλελειμένο πυρηνικό καταφύγιο και ουδείς γνωρίζει πού πήγαν. Η αποικία εντοπίστηκε πρώτη φορά το 2013 και οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι τα μυρμήγκια δεν είχαν βασίλισσα, άρα δεν μπορούσαν να αναπαραχθούν, και τρέφονταν μόνο με τα πτώματα άλλων νεκρών μυρμηγκιών. Το 2016 η επιστημονική ομάδα επέστρεψε στο σημείο και διαπίστωσε έκπληκτη ότι η αποικία ήταν ακόμα εκεί και είχε αυξηθεί φθάνοντας περίπου το ένα εκατομμύριο μυρμήγκια, χωρίς να είναι εμφανές πώς αυξήθηκαν. Έτσι, οι επιστήμονες έστησαν σύστημα παρακολούθησης των εντόμων και -λάθος…- εγκατέστησε και τρόπο εξόδου των μυρμηγκιών από το καταφύγιο, και ένα χρόνο αργότερα επέστρεψαν και αντίκρυσαν ένα αλλόκοτο θέαμα.

Η αποικία είχε εξαφανιστεί και τα πτώματα των μυρμηγκιών που είχαν απομείνει είχαν σημάδια από δαγκωματιές, κάτι που έκανε τους επιστήμονες να πιστέψουν ότι στην αποικία εμφανίστηκαν φαινόμενα κανιβαλισμού. Για την ώρα δεν είναι γνωστό πού έχει μετακομίσει η αποικία, ούτε πώς κατάφερε να αυξηθεί χωρίς βασίλισσα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass