ΒΟΛΙΒΙΑ:

Η μεταβατική πρόεδρος διόρισε νέα κυβέρνηση

Δημοσίευση: 15 Νοε 2019 20:51

Η κυβέρνηση της μεταβατικής προέδρου της Βολιβίας Τζανίν Ανιές ανακοίνωσε χθες ότι αναγνωρίζει τον ηγέτη της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας Χουάν Γκουαϊδό ως πρόεδρο της Βενεζουέλας.

Η κυβέρνηση της Τζανίν Ανιές (της πρώην αντιπροέδρου της Γερουσίας μέλους της αντιπολίτευσης στον Μοράλες) αναγνωρίζει «τον πρόεδρο Χουάν Γκουαϊδό», δήλωσε η υπουργός Επικοινωνίας Ροξάνα Λισάραγκα δύο ημέρες μετά την άνοδο στην εξουσία της Ανιές, η οποία συστάθηκε μετά την παραίτηση του Μοράλες έπειτα από τρεις εβδομάδες διαδηλώσεων κατά της αμφιλεγόμενης επανεκλογής του. Ο Μοράλες ήταν σύμμαχος του σοσιαλιστή προέδρου της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο.
Στο μεταξύ οι ΗΠΑ αναγνώρισαν την Άνιες ως πρόεδρο τη Βολιβίας. Παράλληλα η αυτοανακηρυχθείσα πρόεδρος άρχισε να σχηματίζει την κυβέρνησή της, ανακοινώνοντας τα ονόματα έντεκα υπουργών. Την ίδια ώρα, ο Έβο Μοράλες από το Μεξικό τονίζει: «Το κοινοβούλιο πρέπει να απορρίψει ή να αποδεχθεί την παραίτησή μου», είπε ο Μοράλες στην «El Pais» από το Μεξικό, όπου κατέφυγε αφού του χορηγήθηκε πολιτικό άσυλο. «Οσο δεν το έχει κάνει, συνεχίζω να είμαι ο πρόεδρος».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass