ΕΡΝΤΟΓΑΝ:

Θα προστατεύσουμε τους τουρκοκύπριους

Δημοσίευση: 15 Νοε 2019 20:57

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εκτοξεύοντας απειλές με έμμεση αναφορά στην τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974, διεμήνυσε για μια ακόμη φορά ότι η Αγκυρα δεν θα κάνει πίσω σε ό,τι αφορά τις γεωτρήσεις ανοιχτά της Κύπρου.
«Κανένας, ιδιαίτερα η Ευρωπαϊκή Ενωση, δεν έχει το δικαίωμα να μετατρέψει τους Τουρκοκύπριους σε αιχμαλώτους των ελληνοκυπριακών παιχνιδιών. Δεν θα επιτρέψουμε ποτέ τον σφετερισμό των δικαιωμάτων των Τουρκοκυπρίων στις πηγές υδρογονανθράκων στην ανατολική Μεσόγειο. Είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε τα δικαιώματά μας με τον ίδιο τρόπο που έχουμε εξαλείψει στο παρελθόν τις απειλές εναντίον της ύπαρξης των Τουρκοκυπρίων», τόνισε ο Ερντογάν, στο μήνυμά του για τη συμπλήρωση 36 χρόνων από την παράνομη ανακήρυξη του ψευδοκράτους.


«Εντός του πλαισίου του ιστορικού καθήκοντός μας, θα κάνουμε ό,τι μπορούμε προκειμένου η σημαία της ΤΔΒΚ να κυματίζει περήφανα σε θάλασσες, αιθέρες και στεριά. Ως μητέρα πατρίδα και εγγυήτρια χώρα, θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε την εθνική μας υπόθεση, την Κύπρο και τους Τουρκοκύπριους», ανέφερε ακόμη ο Ερντογάν, ενώ για μία ακόμη φορά κατηγόρησε τη Λευκωσία. «Οι προσπάθειες της Τουρκίας, για δίκαιη, βιώσιμη πολιτική λύση στην Κύπρο δεν βρήκαν ανταπόκριση από το νότιο τμήμα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ S-400
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μπορεί να εμφανίστηκε ανοιχτός στην αγορά αμερικανικών Patriot, κατά τη συνάντησή του με τον Ντόναλντ Τραμπ, αλλά ξεκαθάρισε ότι δεν κάνει βήμα πίσω σε ό,τι αφορά την ανάπτυξη των ρωσικών S-400 που έχει αγοράσει η Τουρκία.
Μάλιστα, ο Τούρκος πρόεδρος έκανε και αναφορά στην Ελλάδα, κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον Αμερικανό ομόλογό του, τουλάχιστον με βάση τα όσα μετέφερε ο Ερντογάν σε Τούρκους δημοσιογράφους, για το τετ-α-τετ του με τον Τραμπ. «Του είπα ότι όταν άλλες χώρες του ΝΑΤΟ, όπως η Ελλάδα, έκαναν ανάλογες αγορές, κανείς, ούτε οι ΗΠΑ, δεν εξέφρασαν ανησυχία. Δεν είπατε το ίδιο για τους S-300 της Ελλάδας», ανέφερε ο Ερντογάν, ένα επιχείρημα που έχει επικαλεστεί πολλές φορές, στη διαμάχη του με την Ουάσινγκτον εξαιτίας της αγοράς του ρωσικού πυραυλικού συστήματος.
«Το να μας ζητάνε να απομακρύνουμε τους S-400, με την αγορά Patriot, είναι παρέμβαση στα κυριαρχικά δικαιώματά μας», τόνισε ο Ερντογάν. «Εχουμε τον δεύτερο μεγαλύτερο στρατό στο ΝΑΤΟ και έχουμε ισχυρούς δεσμούς με τις ΗΠΑ. Ομως, πρέπει να επεκτείνουμε τις αμυντικές πηγές μας, για το εθνικό συμφέρον μας», υπογράμμισε ο Τούρκος πρόεδρος.
Σε ό,τι αφορά τα F-35, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε, σχολιάζοντας τη στάση των ΗΠΑ: «Ισχυρίζονται ότι οι S-400 δεν είναι συμβατοί με τα F-35. Ε λοιπόν, δεν μας πουλάτε F-35, οπότε δεν τα έχουμε», ενώ θύμισε ότι η Τουρκία δεν είναι αγοραστής, αλλά εταίρος στο πρόγραμμα αυτών των μαχητικών αεροσκαφών. «Ηδη η Τουρκία έχει πληρώσει 1,4 δισ. δολάρια, από τα 2,4 δισ. για την απόκτηση F-35», τόνισε.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass