Άρπαξαν πάνω από 10.000 αρχαία

ΚΑΝΟΝΤΑΣ... ΑΝΑΣΚΑΦΕΣ

Δημοσίευση: 19 Νοε 2019 18:30

ΡΩΜΗ
Κύκλωμα λεηλατούσε αρχαιολογικούς χώρους του 4ου-5ου π.Χ. αιώνα στη νότια Ιταλία, στα παράλια της οποίας άκμαζαν πολλές ελληνικές αποικίες εκείνη την περίοδο. Κατάφερε να αποσπάσει αγγεία, πιάτα, πόρπες, κοσμήματα και άλλα αντικείμενα αξίας «πολλών εκατομμυρίων ευρώ».


Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, από τις  ευρωπαϊκές υπηρεσίες Europol και Eurojust, στην οποία συμμετείχαν 350 αστυνομικοί σε όλη την Ευρώπη, έγιναν 80 έρευνες στην Ιταλία, τη Γαλλία, τη Βρετανία, τη Γερμανία και τη Σερβία. Συνελήφθησαν 23 ύποπτοι και κατασχέθηκαν σχεδόν 10.000 αρχαία αντικείμενα.
Η σπείρα πραγματοποιούσε παράνομες ανασκαφές σε χώρους που δεν έχουν ακόμη ερευνηθεί από τους αρχαιολόγους. Η αστυνομία υποστηρίζει ότι παρακολουθούσε τα μέλη της από τον Μάιο του 2017 για να διαπιστώσει πώς έβρισκαν τα αρχαία και πώς τα πουλούσαν στο εξωτερικό. Βίντεο που τραβήχτηκαν από κάμερα μη επανδρωμένου αεροσκάφους δείχνουν «τη βιαιότητα» της συμμορίας που χρησιμοποιούσε μπουλντόζα για να σκάψει το έδαφος, δημιουργώντας πραγματικούς κρατήρες.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass