Του κόσμου τα παράξενα

Δημοσίευση: 24 Νοε 2019 17:30

Σφήνωσε στο μπάνιο

Τα περιττά κιλά εκτός από ανεπιθύμητα είναι και επικίνδυνα, κυρίως για λόγους υγείας, αλλά σε κάποιες περιπτώσεις μπορούν να προκαλέσουν κι άλλων ειδών προβλήματα.

Μια ηλικιωμένη γυναίκα στη Βρετανία πήρε ένα πολύ καλό μάθημα γιατί δεν πρέπει να τρως χωρίς... αύριο. Πήγε να κάνει το μπάνιο της, κόλλησε στη μπανιέρα της κι έμεινε εκεί παγιδευμένη για 8 μέρες. Χωρίς φαγητό. Υπάρχει πιο τραγική ειρωνεία;

Υπάρχει, είναι η απάντηση. Εντοπίστηκε και σώθηκε χάρη σε μια εταιρία που κάνει παράδοση γευμάτων διαίτης κατ' οίκον. Οι υπεύθυνοί της καλούσαν την άτυχη γυναίκα αλλά τα τηλεφωνήματά τους έμεναν αναπάντητα με αποτέλεσμα ένας από τους διανομείς να φτάσει μέχρι το σπίτι της για να δει αν συμβαίνει κάτι.

Βλέποντας ότι κανείς δεν είχε συλλέξει για μέρες την αλληλογραφία αποφάσισε να καλέσει την αστυνομία. Οι αρχές μπήκαν στο σπίτι περιμένοντας τα χειρότερα, εντούτοις διαψεύστηκαν. Η ηλικιωμένη πρωταγωνίστρια της ιστορίας μας ήταν μια χαρά στην υγεία της αν και ιδιαιτέρως πεινασμένη...

 

* * *

Σε διαδήλωση με λιοντάρι

Νόμιζε η αστυνομία στο Ιράκ ότι με τα δακρυγόνα, τις σφαίρες και τα άγρια σκυλιά θα κατάφερνε να επιβάλει την τάξη... Έλα, όμως, που δεν είχε υπολογίσει τη φαντασία των διαδηλωτών.

Βασικά, το θράσος των διαδηλωτών και δη ενός συγκεκριμένου που αποφάσισε να σκάσει στο κέντρο της Βαγδάτης με το λιοντάρι του. Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, ο λόγος που πήρε μαζί του το άγριο αιλουροειδές ήταν για να φοβίσει τα λυκόσκυλα της αστυνομίας που είχαν πάρει... πολύ αέρα.

 

* * *

Γάτος ταξιδιώτης

Ένας άνδρας στην πολιτεία του Όρεγκον, στις ΗΠΑ, επανενώθηκε με τον αγνοούμενο γάτο του, ο οποίος εντοπίστηκε να περιφέρεται στον δρόμο και σε απόσταση...1.900 χλμ από το σπίτι του ιδιοκτήτη του πέντε χρόνια μετά την εξαφάνισή του, αναφέρει  στην ιστοσελίδα του το BBC. Ο μαύρος γάτος, ονόματι Σάσα, βρέθηκε πρόσφατα στην πόλη Σάντα Φε του Μεξικού. Το καταφύγιο ζώων της Σάντα Φε δήλωσε ότι κατάφερε να εντοπίσει τον ιδιοκτήτη του σκανάροντας το μικροτσίπ του Σάσα. Ο γάτος επέστρεψε αεροπορικώς στο Πόρτλαντ αυτή την εβδομάδα και επιστράφηκε στον ιδιοκτήτη του Βίκτορ Γιούσοφ. Εκείνος είπε ότι είχε καταγγείλει την εξαφάνισή του πριν από πέντε χρόνια, αλλά έκτοτε είχε χάσει κάθε ελπίδα ότι θα τον ξαναέβλεπε. Λεπτομέρειες ως προς το πώς βρέθηκε ο Σάσα στην Σάντα Φε παραμένουν άγνωστες, αλλά ο Γιούσοφ εκτιμά ότι ο Σάσα, ο οποίος είναι φιλικός, "συνόδευσε κάποιον οδηγό στο ταξίδι του".

 

* * *

Φονική καραμπίνα

Ένα απίστευτο, όσο και τραγικό, περιστατικό σημειώθηκε σε αίθουσα δικαστηρίου όταν εισαγγελέας έπεσε νεκρή από την καραμπίνα-αποδεικτικό όπλο δολοφονίας. Όλα συνέβησαν σε αίθουσα δικαστηρίου στη Νότια Αφρική, όταν το όπλο του εγκλήματος γλίστρησε από τα χέρια του κλητήρα, έπεσε στο πάτωμα και εκπυρσοκρότησε. Αμέσως επικράτησε πανικός και η σφαίρα καρφώθηκε στον μηρό της εισαγγελέως, της Αδελαίδας Φερέιρα-Βατ. Δυστυχώς μέχρι να φτάσει το ασθενοφόρο, η εισαγγελέας είχε ήδη χάσει τη ζωή της. Αντικείμενο έρευνας αποτελεί το γεγονός ότι η καραμπίνα ήταν γεμάτη(!) ως αποδεικτικό στοιχείο μέσα στο δικαστήριο.

 

* * *

Φαγητό «χρυσάφι»

Πόσο μπορούν να κοστίζουν στο κέντρο της Ρώμης τρία χοτ ντογκ, ένα σάντουιτς με προσούτο και τυρί, 4 κουτάκια αναψυκτικό κι ένα μπουκαλάκι νερό;

Πάντως σίγουρα όχι «μια περιουσία»... το ίδιο σκέφθηκε και μία οικογένεια από την Απουλήια που επισκέφθηκε την Αιώνια Πόλη. Όταν όμως κοίταξε τον λογαριασμό των 119,34 ευρώ, το φαγητό - παρότι ήπιαν και ανθρακούχα αναψυκτικά- μάλλον τους «κάθισε»στο στομάχι. Σύμφωνα με την εφημερίδα Il Messaggero, που για του λόγου το αληθές δημοσιεύει και φωτογραφία του αναλυτικού λογαριασμού που πήραν στα χέρια τους οι πελάτες, πέρα από τις εξωφρενικές τιμές των προϊόντων, είχαν χρεωθεί και 17,34 ευρώ για το... σέρβις. «Ακόμη ένα "δάγκωμα" σε τουρίστες στην πρωτεύουσα», τονίζει η εφημερίδα, για την «οικογένεια με τους δύο γονείς και τα παιδιά 11 και 15 ετών», που θέλησαν να καθίσουν στο μπαρ «στη Βία ντελα Κοντσιλιατσιόνε.

Είναι πολλές οι ανάλογες περιπτώσεις υπερχρεώσεων πελατών σε εστιατόρια και μπαρ της Ρώμης, που έχουν αναγκάσει το Καμπιντόλιο (δημαρχία) να αναζητεί νέα μέτρα, ώστε να υπάρχει έλεγχος και πειθαρχικά μέτρα στις επιχειρήσεις εστίασης της πόλης και για να προστατευθούν οι τουρίστες από πιθανή εκμετάλλευση κι αισχροκέρδεια.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass