Βεβήλωσαν εβραϊκό νεκροταφείο στη Γαλλία

ΝΕΟ ΚΡΟΥΣΜΑ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟΥ

Δημοσίευση: 05 Δεκ 2019 18:38

ΠΑΡΙΣΙ
Νέο ανησυχητικό κρούσμα αντισημιτισμού σημειώθηκε σε ευρωπαϊκό έδαφος. Αυτή τη φορά, βεβηλώθηκε εβραϊκό νεκροταφείο στην Γαλλία. Αγνωστοι έγραψαν συνθήματα και βεβήλωσαν με σβάστικες περισσότερους από 100 τάφους.

Πρόκειται για το εβραϊκό νεκροταφείο του Βεστοφέν που βρίσκεται κοντά στο Στρασβούργο, στην ανατολική Γαλλία. «Είναι σοκαριστικό», δήλωσε ο Μορίς Νταάν, πρόεδρος του ισραηλιτικού συμβουλίου του γαλλικού διαμερίσματος Μπα-Ραν, μιλώντας στο AFP.
«Οι Εβραίοι είναι μέρος της Γαλλίας, έφτιαξαν τη Γαλλία. Αυτοί που τους επιτίθενται, μέχρι και στους τάφους τους, δεν είναι αντάξιοι του ιδεώδους μας για τη Γαλλία», έγραψε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, στο Twitter.
​Η εισαγγελία της Σαβέρν ανέφερε στο AFP ότι διενεργείται προκαταρκτική έρευνα για τη βεβήλωση του εβραϊκού νεκροταφείου.
​Η Αλσατία βρίσκεται αντιμέτωπη τα τελευταία χρόνια με ένα πρωτόγνωρο κύμα ρατσιστικών βανδαλισμών. Τον Φεβρουάριο 96 τάφοι είχαν βεβηλωθεί στο νεκροταφείο του Quatzenheim, προκαλώντας εθνική οργή για τις αντισημιτικές επιθέσεις.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass