Λιβύη: Η κυβέρνηση αποδέχθηκε τουρκική στρατιωτική βοήθεια

ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΡΟΥΣΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΧΑΦΤΑΡ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ

Δημοσίευση: 20 Δεκ 2019 18:38

ΤΡΙΠΟΛΗ
Η κυβέρνηση της Λιβύης αποδέχθηκε την πρόταση του Ταγίπ Ερντογάν για αποστολή στρατιωτικής βοήθειας από την Τουρκία προκειμένου να αποκρούσει την επίθεση που εξαπέλυσαν οι δυνάμεις του στρατηγού Χαλίφα Χαφτάρ στην Τρίπολη, όπως μεταδίδει το Al Jazeera.


Η κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας του Φαγιέζ αλ-Σάρατζ θέτει έτσι σε εφαρμογή τη συμφωνία ασφάλειας που έκλεισε με την Τουρκία τον περασμένο μήνα, μεταδίδει ο ανταποκριτής του δικτύου επικαλούμενος κυβερνητικές πηγές, την ώρα που η Αίγυπτος σκέφτεται να στείλει τανκς για να βοηθήσει τις δυνάμεις του Χαφτάρ.
Λίγες ώρες νωρίτερα ο πρέσβης της Λιβύης στην Άγκυρα δήλωνε στην τουρκική εφημερίδα Hurriyet σίγουρος ότι ο Ερντογάν θα δώσει χέρι βοήθειας στην κυβέρνησή του, αν η τελευταία το ζητήσει.
Η κυβέρνηση του αλ Σάρατζ έχει υπό την έλεγχό της την Τρίπολη στη βορειοδυτική Λιβύη, ενώ ο Λιβυκός Εθνικός Στρατός του Χαφτάρ, τον οποίο υποστηρίζουν μεταξύ άλλων η Αίγυπτος, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η Ρωσία, ελέγχει το πλούσιο σε κοιτάσματα πετρελαίου ανατολικό τμήμα της χώρας. Τον περασμένο Απρίλιο οι δυνάμεις του Χαφτάρ εξαπέλυσαν επίθεση για να καταλάβουν την πρωτεύουσα της Λιβύης, αλλά δεν κατάφεραν να λυγίσουν την αντίσταση των κυβερνητικών δυνάμεων. Την περασμένη εβδομάδα ο Χαφτάρ ανακοίνωσε ότι ξεκινά η αποφασιστική μάχη για την κατάληψη της Τρίπολης.
Από την πλευρά του το Στέιτ Ντιπάρτμεντ κάλεσε όλους τους εξωγενείς παράγοντες να σταματήσουν να τροφοδοτούν τη σύγκρουση στη Λιβύη, στέλνοντας ένα σαφές μήνυμα και προς την Τουρκία.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass