Στάση πληρωμών στην Αργεντινή

ΤΟ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΦΕΡΝΑΝΤΕΣ

Δημοσίευση: 24 Δεκ 2019 15:06

ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΑΙΡΕΣ

Η Αργεντινή βρίσκεται «ουσιαστικά σε στάση πληρωμών», επιβεβαίωσε ο πρόεδρος της Αλμπέρτο Φερνάντες, δύο ημέρες μετά την υποβάθμιση του αξιόχρεου του δημοσίου της χώρας από τους οίκους αξιολόγησης Fitch και Standard and Poor’s στην κατηγορία της «επιλεκτικής χρεοκοπίας».

«Τα πράγματα δεν είναι ίδια με το 2001, αλλά ναι, έτσι μοιάζει», είπε ο κεντροαριστερός περονιστής πρόεδρος κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο América TV.

Εκείνη τη χρονιά, η χώρα της Λατινικής Αμερικής είχε βυθιστεί στη σοβαρότερη οικονομική κρίση της ιστορίας της: κήρυξε πτώχευση.

«Τότε είχαμε ποσοστό φτώχειας 57%, σήμερα 41%. Είχαμε ένα χρέος και κηρύξαμε πτώχευση, σήμερα είναι ουσιαστικά στάση πληρωμών».

Την Παρασκευή, το Μπουένος Άιρες ανέβαλε για τον Αύγουστο την εξόφληση εντόκων γραμματίων του δημοσίου εκπεφρασμένων σε δολάρια, αξιογράφων γνωστών με την ονομασία «Letes» στη χώρα, αξίας 9 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Οι οίκοι αξιολόγησης Fitch και Standard and Poor’s (S&P) αντέδρασαν υποβαθμίζοντας τη χώρα στη βαθμίδα της «επιλεκτικής χρεοκοπίας» (RD και SD, αντίστοιχα).

Στη φρασεολογία των οίκων αξιολόγησης, «επιλεκτική χρεοκοπία» είναι η κατάσταση στην οποία ένα κράτος-οφειλέτης δεν τιμά τις υποχρεώσεις του ως προς μέρος του δανεισμού του, αλλά συνεχίζει να καλύπτει τις υποχρεώσεις του για άλλα είδη χορηγήσεων. Πρόκειται για το προτελευταίο στάδιο στην κλίμακα πριν από τη χρεοκοπία («D»).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass