ΓΚΡΕΤΑ ΤΟΥΝΜΠΕΡΓΚ:

Χάσιμο χρόνου να μιλήσω με Τραμπ

Δημοσίευση: 01 Ιαν 2020 15:40

ΛΟΝΔΙΝΟ

Η ακτιβίστρια για το κλίμα Γκρέτα Τούνμπεργκ δήλωσε ότι θα ήταν χάσιμο χρόνου να μίλαγε με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στη διεθνή Διάσκεψη του ΟΗΕ για το Κλίμα γιατί δεν θα της έδινε καμία σημασία.

Σε συνέντευξή της στη ραδιοφωνική εκπομπή του BBC Today, η Γκρέτα είπε ακόμη ότι θεωρεί αστείες τις προσωπικές επιθέσεις που δέχεται και ότι ελπίζει να επιστρέψει σε μια φυσιολογική ζωή. Ερωτηθείσα τί θα έλεγε στον Τραμπ αν του μίλαγε, η 16χρονη απάντησε: "Ειλικρινά, δεν νομίζω ότι θα έλεγα τίποτα γιατί προφανώς δεν ακούει τους επιστήμονες και τους ειδικούς, επομένως γιατί να ακούσει εμένα; Έτσι πιθανόν δεν θα έλεγα τίποτα, θα ήταν χάσιμο χρόνου".

Η Τούνμπεργκ, η οποία ανακηρύχθηκε Πρόσωπο της Χρονιάς για το 2019 από το περιοδικό Time, δήλωσε ότι ο ακτιβισμός την έσωσε από την κατάθλιψη από την οποία έπασχε. Μίλησε επίσης στη χθεσινή εκπομπή του BBC με τον 94χρονο Βρετανό φυσιοδίφη, αφηγητή, κινηματογραφιστή και συγγραφέα Ντέιβιντ Ατένμπορο και του είπε ότι έχει εμπνευστεί από τα ντοκιμαντέρ του για τη φύση. "Έχετε αφυπνίσει τον κόσμο", της απάντησε εκείνος προσθέτοντας ότι η Γκρέτα έχει επιτύχει πράγματα "που πολλοί από εμάς που ασχολούμαστε με το ζήτημα επί 20 χρόνια δεν επιτύχαμε". Συνέντευξη στο BBC έδωσε και ο πατέρας της Γκρέτα, ο Σβάντε Τούνμπεργκ, ο οποίος είπε ότι η κόρη του διαχειρίστηκε πολύ καλά "τις ψευδείς ειδήσεις, όλα τα πράγματα που ο κόσμος προσπαθεί να κατασκευάσει σε σχέση με το πρόσωπό της, το μίσος που αυτό προκαλεί" ενώ βρισκόταν στο κέντρο της διεθνούς δημοσιότητας."Ειλικρινά δεν ξέρω πώς τα καταφέρνει, αλλά τις περισσότερες φορές γελάει. Το βρίσκει ξεκαρδιστικό", είπε.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass