Οι ΗΠΑ στέλνουν πάνω από 3.000 στρατιώτες στη Μ.A.

ΘΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΟΥΝ ΣΕ ΙΡΑΚ, ΚΟΥΒΕΪΤ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ

Δημοσίευση: 04 Ιαν 2020 0:49

ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ
«Μπαρούτι» μυρίζει στη Μέση Ανατολή μετά τη δολοφονία του υποστράτηγου Κασέμ Σουλεϊμανί, με τη διεθνή κοινότητα να αντιδρά στην αμερικανική επίθεση και το Ιράν να υπόσχεται ότι θα εκδικηθεί τις ΗΠΑ. Ως πρώτη απάντηση και υπό τον φόβο αντιποίνων οι ΗΠΑ αποστέλλουν στην περιοχή 3.000 και πλέον στρατεύματα.


Οπως αναφέρει δημοσίευμα του CNNi, επικαλούμενο αξιωματούχο του υπουργείου Άμυνας, οι ΗΠΑ σκοπεύουν να αναπτύξουν περίπου 3.000 επιπλέον στρατεύματα στη Μέση Ανατολή.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τα στρατεύματα, τα οποία ανήκουν στην 82η Αερομεταφερόμενη Μεραρχία των ΗΠΑ, είχαν προετοιμαστεί για να δεχτούν εντολές. Τα νέα αμερικανικά στρατεύματα θα αναπτυχθούν στο Ιράκ, το Κουβέιτ και άλλα σημεία της περιοχής, χωρίς να γίνονται γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες.
Από την πλευρά του, το CNBC ανεβάζει τον αριθμό των στρατιωτών που θα αποσταλούν στη Μέση Ανατολή σε 3.500, υποστηρίζοντας ότι οι πρόσθετες δυνάμεις δεν αποτελούν άμεση απάντηση στη δολοφονία του Σουλεϊμανί, αλλά είναι συνέχεια προηγούμενης ανακοίνωσης του αμερικανικού υπουργείου Αμυνας για αποστολή στρατευμάτων μετά τα επεισόδια στην πρεσβεία των ΗΠΑ στη Βαγδάτη.
Την ίδια ώρα, η αμερικανική πρεσβεία στη Βαγδάτη καλεί τους αμερικανούς υπηκόους να εγκαταλείψουν «αμέσως» το Ιράκ, μερικές ώρες μετά τον φόνο του ισχυρού ιρανού στρατηγού.
Η πρεσβεία καλεί τους Αμερικανούς στο Ιράκ να φύγουν «αεροπορικώς, εφόσον αυτό είναι δυνατό», καθώς η επιδρομή πραγματοποιήθηκε μέσα στο αεροδρόμιο της Βαγδάτης, «διαφορετικά προς άλλες χώρες δια χερσαίας οδού».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass