Κυβέρνηση Συντηρητικών και Οικολόγων

ΟΡΚΙΖΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΙΑ

Δημοσίευση: 07 Ιαν 2020 18:30

ΒΙΕΝΝΗ

Ενώπιον του ομοσπονδιακού προέδρου της Αυστρίας Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν ορκίζεται σήμερα στη Βιέννη στο Προεδρικό Μέγαρο στα πρώην χειμερινά ανάκτορα του Χόφμπουργκ, η κυβέρνηση συνασπισμού του συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος του πρώην και μελλοντικού καγκελάριου Σεμπάστιαν Κουρτς και των Πράσινων, που ανοίγει ένα "Νέο κεφάλαιο" στην ιστορία της Αυστρίας καθότι θα είναι η πρώτη κυβέρνηση με συμμετοχή ενός κόμματος οικολόγων.

Η υπηρεσιακή κυβέρνηση είχε αναλάβει να οδηγήσει την χώρα στις πρόωρες εκλογές της 29ης Σεπτεμβρίου, έπειτα από την κατάρρευση, τον περασμένο Μάιο, του μέχρι τότε κυβερνητικού συνασπισμού υπό τον καγκελάριο Σεμπάστιαν Κουρτς, του Λαϊκού Κόμματος του με το ακροδεξιό εθνικιστικό Κόμμα των Ελευθέρων.

Αιτία της κατάρρευσης της συγκυβέρνησης υπήρξε η αποκαλούμενη "Υπόθεση Ίμπιζα", το πρωτοφανές σκάνδαλο διαφθοράς και πολιτικής συναλλαγής στο οποίο φέρεται να εμπλέκεται άμεσα ο πρώην αρχηγός των Ελευθέρων και πρώην αντικαγκελάριος Χάιντς-Κρίστιαν Στράχε.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass