Σε κόκκινο συναγερμό οι ΗΠΑ

ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ «ΜΕΓΑΛΟ» ΧΤΥΠΗΜΑ ΤΟΥ ΙΡΑΝ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ 48ΩΡΟ

Δημοσίευση: 08 Ιαν 2020 15:40

ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ

Σε συναγερμό βρίσκονται οι ΗΠΑ για ένα πιθανό χτύπημα-απάντηση στη δολοφονία του υποστράτηγου Κασέμ Σουλεϊμανί από το Ιράν.

Όπως μεταδίδει το Associated Press, οι Αμερικανοί αξιωματούχοι βρίσκονται σε αμυντική επαγρύπνηση, θεωρώντας πιθανό το σενάριο η Τεχεράνη να επιχειρήσει να ανταποδώσει τα ίσα, σκοτώνοντας κάποιον Αμερικανό ανώτερο αξιωματούχο.

Μάλιστα, ένας Αμερικανός αξιωματούχος, που μίλησε στο πρακτορείο ειδήσεων, εκτίμησε ότι θα υπάρξει μία «μεγάλη επίθεση» εντός των επόμενων δύο ημερών.

Παράλληλα, τα πλοία που επιχειρούν κατά μήκος της Μέσης Ανατολής έχουν λάβει προειδοποίηση για την πιθανότητα «ιρανικών κινήσεων» κατά των θαλάσσιων συμφερόντων των Ηνωμένων Πολιτειών στην περιοχή.

Παρότι παραμένει αβέβαιο το ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις της Τεχεράνης, οι Ηνωμένες Πολιτείες συνεχίζουν να ενισχύουν τις δυνάμεις τους.

χθες, η Ναυτική Διοίκηση των ΗΠΑ αναφέρθηκε στις αυξανόμενες απειλές μετά τη δολοφονία του Σουλεϊμανί. Βέβαια, η ένταση μεταξύ Ουάσινγκτον και Τεχεράνης έχει αρχίσει να αυξάνεται ιδιαιτέρως τα τελευταία χρόνια – ειδικώς μετά την απόσυρση των ΗΠΑ από την συμφωνία για τα πυρηνικά του Ιράν. 

Να σημειωθεί πως το Ιράν ανακοίνωσε την Κυριακή πως θα σταματήσει να τηρεί τους όρους της εν λόγω συμφωνίας.

Ο θάνατος του υποστράτηγου, που λατρευόταν ως… ροκ σταρ στη χώρα του, έχει οδηγήσει σε μεγάλες αντιαμερικανικές διαδηλώσεις στο Ιράν, με το σύνθημα «θάνατος στην Αμερική» να ακούγεται από χιλιάδες φωνές.

ΝΑΤΟ: ΑΠΟΣΥΡΕΙ

ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΙΡΑΚ

Στο μεταξύ το ΝΑΤΟ θα αποσύρει «προσωρινά» ένα μέρος του προσωπικού του από το Ιράκ, για λόγους ασφαλείας, ανέφερε ένας αξιωματούχος της Συμμαχίας.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή λαμβάνονται όλες οι «αναγκαίες προφυλάξεις για την προστασία του προσωπικού. «Αυτό περιλαμβάνει και την προσωρινή μετακίνηση μέρους του προσωπικού μας σε διαφορετικές τοποθεσίες, τόσο εντός όσο και εκτός του Ιράκ».

Ωστόσο, το ΝΑΤΟ «διατηρεί την παρουσία του στο Ιράκ», πρόσθεσε.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass