Οι πυρκαγιές «ολοκαύτωμα» για την πανίδα

ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΡΑΝΕΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ

Δημοσίευση: 11 Ιαν 2020 15:12

ΜΕΛΒΟΥΡΝΗ

Χιλιάδες Αυστραλοί βγήκαν χθες στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν για την αδράνεια της κυβέρνησης της χώρας απέναντι στην κλιματική αλλαγή, την ώρα που πυρκαγιές εξακολουθούν να μαίνονται σε πολλές περιοχές.

Η κρίση με τις πυρκαγιές έχει αυξήσει την πίεση στην κυβέρνηση του συντηρητικού Αυστραλού πρωθυπουργού Σκοτ Μόρισον να κάνει περισσότερα για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, αφού η Καμπέρα χαλάρωσε τις δεσμεύσεις της βάσει της Συμφωνίας του Παρισιού για το Κλίμα.

Οι χθεσινές διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν την ώρα που οι αρχές έχουν ζητήσει από σχεδόν 250.000 ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους καθώς η νέα αύξηση της θερμοκρασίας και οι ισχυροί άνεμοι αναμένεται να ενισχύσουν ακόμη περισσότερο τις πυρκαγιές στην ανατολική Αυστραλία.

Μεγάλοι δρόμοι στο Σίδνεϊ είχαν κλείσει από τους διαδηλωτές που φώναζαν «Ο ScoMo (τα αρχικά το ονόματος του Σκοτ Μόρισον) πρέπει να φύγει», ενώ άλλοι κρατούσαν πανό που έγραφαν «Δεν υπάρχει κλίμα Β’» και «Σώστε μας από την κόλαση».

Αντίστοιχες διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στην Καμπέρα και τη Μελβούρνη, όπου η ατμόσφαιρα ήταν τόσο τοξική στη διάρκεια του Δεκεμβρίου ώστε και οι δύο πόλεις βρέθηκαν στις πρώτες θέσεις του καταλόγου με τις πόλεις με τον πιο μολυσμένο αέρα.

Στη Μελβούρνη μεγάλο πλήθος αψήφησε την έντονη βροχή και τη μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας για να βγει στους δρόμους κρατώντας πανό και φωνάζοντας «Απολύστε τον ScoMo» και «Κάντε τα ορυκτά καύσιμα να περάσουν στην ιστορία».

«ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΙΔΑ

Είναι ένα από τα περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο ζώα που έχουν χάσει τη ζωή τους από τις αρχές Σεπτεμβρίου εξαιτίας των πυρκαγιών.

Φρικιαστικές εικόνες από κοάλα με καμένη γούνα, οπόσουμ με καμένες πατούσες, πτώματα καγκουρό έχουν κάνει τον γύρο του κόσμου και έχουν αναχθεί σε σύμβολα μιας χώρας και ενός περιβάλλοντος που έχουν πληγεί από μια άνευ προηγουμένου κρίση που οφείλεται στην κλιματική αλλαγή.

Λιγότερα προβεβλημένα ζώα, όπως βάτραχοι, έντομα, ερπετά και ασπόνδυλα επίσης έχουν δει τον πληθυσμό τους να μειώνεται δραματικά.

Οι ειδικοί προειδοποιούν εξάλλου ότι ακόμη και τα ζώα που κατάφεραν να επιβιώσουν χρειάζεται να δώσουν μάχη για να παραμείνουν στη ζωή.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass