Εξαπλώνεται ραγδαία ο κοροναϊός

ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΕΚΤΑΚΤΩΣ Ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΥΓΕΙΑΣ

Δημοσίευση: 30 Ιαν 2020 18:32

ΓΕΝΕΥΗ
Παγκόσμια ανησυχία προκαλεί ο φονικός κοροναϊός που ξεκίνησε από την Κίνα, με την εξάπλωσή του σε παγκόσμιο επίπεδο να είναι δραματική τις τελευταίες ημέρες.

Ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) ανακοίνωσε ότι θα συγκαλέσει εκ νέου σήμερα την Επιτροπή Έκτακτης Ανάγκης, ενδεικτικό της έντονης ανησυχίας και των φόβων που κυριαρχούν. Κατά τη συνεδρίαση αναμένεται να αποφανθεί εάν η επιδημία αποτελεί ή όχι απειλή διεθνούς ανησυχίας.
Ο Τέντρος Αντάνομ Γκεμπρεγέσους, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Γενεύη αφού επέστρεψε από την Κίνα, δήλωσε σχετικά με τη συνάντησή του με τον κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ: «Ενθαρρύνθηκα και εντυπωσιάστηκα από την ενδελεχή γνώση του προέδρου για την επιδημία και την προσωπική εμπλοκή του στο θέμα, για εμένα είναι ένας πραγματικός ηγέτης».
Ερωτηθείς σχετικά με τη διεθνή ομάδα που συμφωνήθηκε να σταλεί στην Κίνα, ο Τέντρος απάντησε ότι θα αποτελείται από προσωπικό του ΠΟΥ, ενώ επισήμανε ότι οι χώρες θα πρέπει να προβούν σε «διμερείς συμφωνίες» για να στείλουν τους δικούς τους ειδικούς.
Παράλληλα, ανέφερε πως είναι εντυπωσιασμένος με τις κινήσεις που έχουν γίνει από πλευράς Κίνας για να περιοριστεί η μετάδοση του ιού.
132 ΝΕΚΡΟΙ, 6.000 ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΜΕΝΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ
Στο μεταξύ, η Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας ανακοίνωσε ότι ο απολογισμός των νεκρών εξαιτίας του νέου κοροναϊού σε όλη την επικράτεια της χώρας της Ασίας αυξήθηκε σε 132, ενώ επιβεβαιώθηκαν 6.061 κρούσματα.
ΣΤΑ ΕΝΝΕΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ
Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κοροναϊού στην Ευρώπη ανέρχονται στα εννέα μετά τη ανακοίνωση του Ινστιτούτου Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας της Φινλανδίας για το πρώτο κρούσμα στη χώρα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass