Του κόσμου τα παράξενα

Δημοσίευση: 02 Φεβ 2020 15:23

Λύθηκε το μυστήριο;

Επιστήμονες υποστηρίζουν ότι βρήκαν το πλοίο «SS Cotopaxi», που είχε εξαφανιστεί πριν από 94 χρόνια στο Τρίγωνο των Βερμούδων.

Σύμφωνα με το US Today που φιλοξενεί το σχετικό δημοσίευμα, το πλοίο είχε εξαφανιστεί χωρίς να αφήσει κανένα ίχνος πίσω του αφότου απέπλευσε από το Τσάρλεστον στη Νότια Καρολίνα, το 1925, μεταφέροντας κάρβουνο και ένα πλήρωμα 32 ατόμων. Το SS Cotopaxi είχε προορισμό την Αβάνα της Κούβας και εξαφανίστηκε μυστηριωδώς κοντά στο Τρίγωνο των Βερμούδων. Μάλιστα, η εξαφάνιση του συγκεκριμένου πλοίου έχει χαρακτηριστεί ως ένα από τα «μεγαλύτερα μυστικά του Τριγώνου» και η ιστορία του θα παρουσιαστεί στο ντοκιμαντέρ «Μυστικά των Ναυαγίων» του Science Channel, στις 9 Φεβρουαρίου. Όπως δήλωσε ο εξερευνητής ναυαγίων Michael Barnette στο US Today, οι επιστήμονες υποστηρίζουν πως το ναυάγιο του SS Cotopaxi βρίσκεται στην ακτή του Αγίου Αυγουστίνου στη Φλόριντα, σε ένα σημείο που είναι γνωστό ως το «Ναυάγιο».

 

* * *

Ούτε σε ταινία...

Ένας άνδρας που ζει στην Αυστραλία, πιστεύει στα παραφυσικά και έτσι έβαλε μια κάμερα στο σπίτι του για να δει αν υπάρχουν φαντάσματα. Αυτό που είδε όμως, ίσως να τον σόκαρε ακόμα περισσότερο.

Όταν ο άνδρας κοίταξε τα πλάνα, είδε τη γυναίκα που είχε σχέση για 11 χρόνια να κάνει σεξ με τον 16χρονο γιο του. Η 28χρονη, παραδέχτηκε πως είχε πάει στο δωμάτιο του αγοριού για να συζητήσουν για μαθήματα οδήγησης και εκεί ένα πείραγμα οδήγησε στο φιλί και έπειτα στο... μοιραίο. Το περιστατικό συνέβη στη Tasmania, όπου ενήλικος θεωρείται κάποιος που είναι άνω των 17 και έτσι η μητριά καταδικάστηκε σε 6 μήνες φυλάκισης, καθώς έκρινε πως το ήθελε και ο 16χρονος.

 

* * *

Θύμα κόκορα

Θύμα ενός κόκορα που έφερε λεπίδες και επρόκειτο να «ριχτεί» στην αρένα μιας παράνομης κοκορομαχίας έπεσε ένας άνθρωπος στην Ινδία. Οι διοργανωτές των αγώνων συνεχίζουν την πρακτική της λεπίδας, παρά την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου εδώ και δεκαετίες.

Σύμφωνα με την αστυνομία, το θύμα ήταν 55 ετών και ήταν θεατής σε μια παράνομη κοκορομαχία και πέθανε από τα τραύματα που του δημιούργησε ο κόκορας στην κοιλιακή χώρα. Η πρακτική του «οπλισμού» των πτηνών οφείλεται στα μεγάλα ποσά που παίζονται στις κοκορομαχίες με αποτέλεσμα οι διοργανωτές να θέλουν να εξασφαλίσουν ότι οι αγώνες θα τελειώσουν γρήγορα και ότι θα υπάρχει ξεκάθαρος νικητής και ηττημένος.

Σύμφωνα με τοπικά Μέσα ενημέρωσης, το περιστατικό έγινε την περασμένη Τετάρτη, όταν ένας διοργανωτής κρατούσε έναν κόκορα και περίμενε να τον απελευθερώσει στην αρένα. Ο κόκορας πανικοβλήθηκε και έφυγε, με αποτέλεσμα να επιτεθεί στον θεατή.

Το θύμα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

 

* * *

Το μπέργκερ των … ονείρων σας

«Αν κάποιος λέει ότι τα μπέργκερ αξίζουν μόνο για το κρέας, πρέπει να δοκιμάσει αυτό». εξηγεί ο Jack Butler, διευθυντής του εστιατορίου The Counter House στο Μάντεστερ. To πολυτελές εστιατόριο του Jack προσφέρει το ιδανικό μπέργκερ για κάθε λάτρη της vegan κουζίνας. Όσο και αν ακούγεται τρελό, το βασικό συστατικό που κάνει τόσο γευστικό και πλούσιο το συγκεκριμένο μπέργκερ είναι τα… φασολάκια!

Το αφράτο ψωμάκι με σουσάμι περιέχει μπέικον μελιτζάνας, μαρούλι, ντομάτα και μαρμελάδα ενώ συνοδεύεται από μερίδα πατάτες.

Το μπέργκερ με τις ελάχιστες μερίδες ανέρχεται στις 12.50 λίρες.

 

* * *

Πέθανε την ώρα του διαγωνισμού

Σοκ στην Αυστραλία! Μία γυναίκα έχασε τη ζωή της στη διάρκεια της συμμετοχής της σε έναν διαγωνισμό για το ποιός θα φάει τα περισσότερα γλυκά lamington.

Η 60χρονη φέρεται ότι κατέρρευσε στη διάρκεια της ετήσιας εκδήλωσης που πραγματοποιούνταν σε ένα ξενοδοχείο στο Χέρβεϊ Μπέι του Κουίνσλαντ με αφορμή τον εορτασμό της Ημέρας στην Αυστραλία, τρώγοντας μία τοπική λιχουδιά που είναι ένα είδος κέικ σοκολάτας με τριμμένη καρύδα. Η γυναίκα δέχτηκε τις πρώτες βοήθειες επιτόπου, αλλά αργότερα κατέληξε στο νοσοκομείο.

Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι η 60χρονη είχε μόλις βάλει στο στόμα της ένα από τα κέικ όταν φάνηκε να δυσκολεύεται. Το Ξενοδοχείο Beach House ανήρτησε ένα μήνυμα στο Facebook εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του προς την οικογένεια και τους φίλους της γυναίκας, η οποία δεν κατονομάστηκε.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass