Το Παρίσι «πνίγεται» στα σκουπίδια

ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ

Δημοσίευση: 04 Φεβ 2020 20:23

ΠΑΡΙΣΙ
Τον κίνδυνο να «πνιγεί» από τα σκουπίδια αντιμετωπίζει το Παρίσι, αλλά και άλλες μεγάλες πόλεις της Γαλλίας, εξαιτίας της απεργίας των εργαζομένων στην καθαριότητα, που συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις κατά της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού

συστήματος.
Κάδοι που ξεχειλίζουν, απορρίμματα και χαρτόκουτα στοιβαγμένα στα πεζοδρόμια, δυσοσμία που προκαλεί ναυτία: Οι αντιαισθητικές συνέπειες της απεργίας των εργαζομένων στην καθαριότητα και της αποκομιδής απορριμμάτων, που σχετίζονται με τις κινητοποιήσεις ενάντια στη μεταρρύθμιση του Συνταξιοδοτικού, έχουν αρχίσει να γίνονται ορατές κι όχι μόνον, στο Παρίσι και τη Μασσαλία.
Όπως ακριβώς και με τους καθαριστές υπονόμων και λυμάτων, των οποίων το προσδόκιμο ζωής είναι κατά 17 χρόνια μικρότερο από τον μέσο όρο, και οι οδοκαθαριστές κι εργαζόμενοι στην αποκομιδή έχουν ένα προσδόκιμο μειωμένο κατά επτά έτη. Εντούτοις, το νέο συνταξιοδοτικό πρόγραμμα που οραματίζεται να δρομολογήσει ο Μακρόν –κι εναντίον του οποίου έχουν ξεσηκωθεί- προβλέπει να καταργήσει την πρόωρη συνταξιοδότησή τους ως ανήκοντες σε βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα, εξηγεί η Νατάσα Πομέ, γ.γ. του τμήματος του συνδικάτου CGT για τον δημόσιο τομέα.
Στο Παρίσι, οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα κι αποκομιδή απεργούν για δέκατη ημέρα και έξι από τους δέκα κλιβάνους για την καύση των απορριμμάτων έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας, ενημερώνει η Cyctom, η εταιρεία που διαχειρίζεται τα απορρίμματα των έξι εκατ. κατοίκων της περιφέρειας.
Το αποτέλεσμα είναι οφθαλμοφανές, καθώς σχεδόν σε κάθε δρόμο της πρωτεύουσας τα απορρίμματα έχουν κατακλύσει τα πεζοδρόμια.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass