Νέο καθεστώς μετανάστευσης στη Βρετανία

«ΠΟΡΤΑ» ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΜΙΛΑΝΕ ΑΓΓΛΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΝΕΙΔΙΚΕΥΤΟΥΣ

Δημοσίευση: 20 Φεβ 2020 17:12

ΛΟΝΔΙΝΟ
H Βρετανία θα κλείσει τα σύνορά της σε ανειδίκευτους εργάτες και σε όσους δεν μιλούν αγγλικά σύμφωνα με το νέο της μεταναστευτικό σύστημα, το οποίο προτίθεται να υιοθετήσει από τη 1η Ιανουαρίου 2021, δηλαδή αμέσως μετά τη λήξη της μεταβατικής περιόδου του Brexit.


Πρόκειται για μια πολιτική που θα τερματίσει την εποχή της φθηνής εργασίας σε εργοστάσια, αποθήκες, ξενοδοχεία και εστιατόρια.
Με αυτόν τον τρόπο, η κυβέρνηση θα πάρει τον «πλήρη έλεγχο» των βρετανικών συνόρων «για πρώτη φορά έπειτα από δεκαετίες» και θα βάλει φρένο στην «αλλοίωση» που προκλήθηκε από την ελεύθερη μετακίνηση πολιτών εντός της ΕΕ.
Το βρετανικό υπουργείο Εσωτερικών δήλωσε ότι οι πολίτες της ΕΕ και οι μη Ευρωπαίοι που έρχονται στο Ηνωμένο Βασίλειο θα τυγχάνουν ίσης μεταχείρισης μετά το τέλος της ελεύθερης κυκλοφορίας μεταξύ Βρετανίας και ΕΕ στις 31 Δεκεμβρίου.

ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΝΤΟΥΣ
Το νέο σύστημα θα βασίζεται σε μοριοδότηση των επίδοξων μεταναστών στα πρότυπα του αυστραλιανού μεταναστευτικού συστήματος. Σύμφωνα με αυτό, οι εργαζόμενοι που θα θέλουν να έρθουν στο Ηνωμένο Βασίλειο θα πρέπει να μιλούν αγγλικά και να τους έχει προσφερθεί μια εξειδικευμένη εργασία σε έναν «εγκεκριμένο εργοδότη». Θα τους απονέμονται 50 μονάδες αν πληρούν αυτά τα κριτήρια.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass