ΑΥΣΤΡΙΑ:

Στέλνει στην Ελλάδα ανθρωπιστική βοήθεια ενός εκατ. ευρώ

Δημοσίευση: 09 Μαρ 2020 20:52

ΒΙΕΝΝΗ
«Σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση, που συνειδητά προκάλεσε και επέφερε ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν, η Ελλάδα χρειάζεται την πλήρη αλληλεγγύη και υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης», τονίζει σε χθεσινή ανακοίνωσή του ο ομοσπονδιακός καγκελάριος

της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς, ο οποίος αύριο, Τρίτη, θα υποδεχθεί στη Βιέννη σε επίσημη επίσκεψη τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.
«Η ΕΕ πρέπει να έχει ενότητα και να μην δείξει αδυναμία απέναντι στην Τουρκία», επισημαίνει ο καγκελάριος, ανακοινώνοντας ταυτόχρονα, συνδρομή προς την Ελλάδα σε διμερές επίπεδο, πέραν εκείνης στο πλαίσιο της ΕΕ, και σημειώνοντας ότι έχει δώσει εντολή στον Αυστριακό υπουργό Εσωτερικών Καρλ Νέχαμερ, να δρομολογήσει τις αυστριακές υποστηρικτικές παροχές, σε συνεννόηση με τους Έλληνες συναδέλφους.
«Πέραν της ενίσχυσης της Frontex, η Αυστρία συμβάλλει επιπλέον με άμεση βοήθεια για την Ελλάδα. Πρέπει να κάνουμε τα πάντα, ώστε τα ελληνικά σύνορα προς την Τουρκία να παραμείνουν κλειστά και να μην ενδώσουμε στο παιχνιδάκι του Ερντογάν», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Αυστριακός καγκελάριος.
Ο Σεμπάστιαν Κουρτς, τονίζοντας τη «σημασία της βοήθειας επί τόπου», σημειώνει στην ανακοίνωσή του ότι «παράλληλα με εφοδιασμό σε προσωπικό και υλικό, θα υποστηρίξουμε την Ελλάδα με το ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ σε ανθρωπιστική βοήθεια για τη φροντίδα των προσφύγων στα ελληνικά νησιά και στα σύνορα της χώρας».
Σε διαδοχικές δηλώσεις του αυτή την εβδομάδα, ο καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς είχε τονίσει μεταξύ άλλων πως «το σημαντικότερο τώρα είναι να υποστηρίξουμε την Ελλάδα κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο και ως Ευρωπαϊκή Ένωση να στείλουμε ένα σαφές μήνυμα ότι δεν αφήνουμε να μας εκβιάζει ο Τούρκος πρόεδρος Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass