ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: Πάνω από 6.000 οι νεκροί, επίκεντρο η Ευρώπη

Χωρίς πιστούς οι λειτουργίες της Μεγάλης Εβδομάδας στο Βατικανό

Δημοσίευση: 16 Μαρ 2020 18:34

ΠΑΡΙΣΙ

Ο αριθμός των νεκρών από την πανδημία του κορωνοϊού παγκοσμίως ξεπερνά πλέον τους 6.000, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που δημοσιεύει το γαλλικό πρακτορείο AFP.

Ο αριθμός αυτός, συγκεκριμένα, των 6.036 νεκρών ανά τον κόσμο από την πανδημία του κορωνοϊού, προκύπτει έπειτα από την είδηση πως η Ισπανία μετρά 100 νεκρούς μόλις σε 24 ώρες. Η χώρα είναι η δεύτερη σε έξαρση κρουσμάτων και θυμάτων στην Ευρώπη, μετά την Ιταλία.

Σύμφωνα πάντα με το γαλλικό πρακτορείο, πλέον τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού σε όλο τον κόσμο ανέρχονται σε 159.844. Η Κίνα εξακολουθεί να είναι η χώρα με τα περισσότερα θύματα από τον νέο κορωνοϊό, ήτοι 3.199 νεκρούς, ωστόσο, εδώ και κάποιες ημέρες ο ΠΟΥ ανακήρυξε την Ευρώπη ως επίκεντρο της επιδημίας.

ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ Η ΕΥΡΩΠΗ

Για την ώρα, στην Ευρώπη έχουν καταγραφεί 1.907 θάνατοι, με την Ιταλία να πληρώνει βαρύ φόρο αίματος από την πανδημία του κορωνοϊού, έχοντας 1.441 νεκρούς μέχρι σήμερα. Ακολουθεί η Ισπανία που με τον χθεσινό απολογισμό μετρά 288 νεκρούς.

146 νεκρούς θρηνεί την τελευταία εβδομάδα μόνο το Μπέργκαμο της Ιταλίας, με το νεκροτομείο της πόλης της Λομβαρδίας, να είναι κατάμεστο και τις σορούς πολλών θυμάτων να φυλάσσονται σε ναούς εν αναμονή της εξοδίου ακολουθίας, με κηδείες να πραγματοποιούνται κάθε μισή ώρα.

ΧΩΡΙΣ ΠΙΣΤΟΥΣ ΣΤΟ ΒΑΤΙΚΑΝΟ

Εν τω μεταξύ χωρίς την παρουσία πιστών θα πραγματοποιηθούν όλες οι λειτουργίες της Μεγάλης Εβδομάδας στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, σε μία προσπάθεια συγκράτησης της επιδημίας του κορονοϊού, όπως ανακοίνωσε χθες το Βατικανό.

«Εξαιτίας της τρέχουσας, διεθνούς υγειονομικής κατάστασης έκτακτης ανάγκης όλες οι λειτουργίες της Μεγάλης Εβδομάδας θα πραγματοποιηθούν χωρίς τη φυσική παρουσία πιστών», ανέφερε το Βατικανό.

Στην ίδια ανακοίνωση διευκρινίζεται ότι «ως τις 12 Απριλίου» όλες οι προσευχές και οι λειτουργίες στην πλατεία του Αγίου Πέτρου θα μεταδίδονται ζωντανά από τον επίσημο ιστότοπο Vatican News, καθώς οι πιστοί δεν θα μπορούν να παρίστανται σε αυτές.

Η Ιταλία είναι η χειρότερα πληττόμενη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με 1.141 νεκρούς και πάνω από 21.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα - εκ των οποίων τα 3.500 τις τελευταίες 24 ώρες.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass