Βρισκόμαστε σε πόλεμο, απαγορεύονται οι μετακινήσεις

ΔΡΑΜΑΤΙΚΟ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΜΑΚΡΟΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡOΝΟΪΟ

Δημοσίευση: 17 Μαρ 2020 16:00

ΠΑΡΙΣΙ

Σε νέο διάγγελμά του προς τον γαλλικό λαό, ο Εμανουέλ Μακρόν μίλησε για τα νέα μέτρα της χώρας, αλλά και της ΕΕ έναντι στην πανδημία του κορωνοϊού.

«Βρισκόμαστε σε πόλεμο. Σε πόλεμο κατά της δημόσιας υγείας βέβαια, αλλά ο εχθρός είναι εκεί. Αόρατος, ασύλληπτος» σημείωσε ο Εμανουέλ Μακρόν για την πανδημία του κορωνοϊού που χτυπά την Ευρώπη. Όπως τόνισε ο Γάλλος πρόεδρος «ποτέ η Γαλλία δεν είχε λάβει τέτοιες αποφάσεις σε καιρό ειρήνης». O Εμανουέλ Μακρόν επανέλαβε αρκετές φορές την φράση αυτή, πως δηλαδή η χώρα του βρίσκεται σε πόλεμο με τον κορωνοϊό.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ

«Οι συναντήσεις σε δημόσιους χώρους δεν θα επιτρέπονται, δεν θα είναι δυνατό να συναντήσετε τους φίλους σας: ο στόχος είναι να μειώσουμε στο μέγιστο τις επαφές μένοντας σπίτι» είπε ο Εμανουέλ Μακρόν στο νέο του διάγγελμα για τον κορωνοϊό, προσθέτοντας ότι ο δεύτερος γύρος των δημοτικών εκλογών, που προβλεπόταν για τις 22 Μαρτίου, θα αναβληθεί.

«Παντού στη γαλλική επικράτεια, θα επιτρέπονται μόνο οι απαραίτητες μετακινήσεις, ώστε να πραγματοποιούνται τα απαραίτητα ψώνια, με σεβασμό στις αποστάσεις, αλλά και μετακινήσεις για θέματα υγείας και εργασίας» πρόσθεσε.

«ΜΗΝ ΑΓΝΟΕΙΤΕ ΤΙΣ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ»

«Με το να αγνοείτε τις συστάσεις μας δεν προστατεύετε τους εαυτούς σας, αλλά δεν προστατεύετε ούτε τους άλλους. Ακόμη και αν δεν παρουσιάζετε συμπτώματα ρισκάρετε να θέσετε σε κίνδυνο τη ζωή αγαπημένων μας προσώπων» είπε ο Εμανουέλ Μακρόν που παρατήρησε πως αρκετοί Γάλλοι αψήφισαν τα μέτρα της κυβέρνησης για αυτοπεριορισμό.

«ΘΑ ΒΓΟΥΜΕ ΝΙΚΗΤΕΣ»

Παρά τον ιδιαίτερα δραματικό τόνο, ο Εμανουέλ Μακρόν έκλεισε το διάγγελμά του για τον κορωνοϊό συστήνοντας στο γαλλικό λαό να μην «υποκύψει στον πανικό». «Θα νικήσουμε όμως αυτή η περίοδος μας έμαθε πολλά. Πολλές αβεβαιότητες, ασταθείς πεποιθήσεις, θα τεθούν υπό αμφισβήτηση. Δεν θα επιτρέψουμε στους εαυτούς μας να γίνουν δέσμιοι. Θα αντιδράσομε δυναμικά. Την επόμενη μέρα, δεν θα έχουμε επιστροφή στο πριν. Θα έχουμε μάθει, με εμένα προσωπικά να αναλαμβάνω όλες τις ευθύνες. Ας αρθούμε στο ύψος των περιστάσεων» είπε.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass