Η Ιρλανδία ζητά εθελοντές

ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ - 30.000 ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΗΚΑΝ ΗΔΗ

Δημοσίευση: 20 Μαρ 2020 18:36

ΔΟΥΒΛΙΝΟ
Τουλάχιστον 30.000 άνθρωποι ανταποκρίθηκαν στην έκκληση της ιρλανδικής κυβέρνησης για να συνεισφέρουν στη μάχη κατά του νέου κορωνοϊού.


«Περισσότεροι από 30.000 άνθρωποι» προσφέρθηκαν ως υποψήφιοι στο πλαίσιο αυτής της 'στρατολόγησης' σε περίοδο κρίσης που ξεκίνησε την Τρίτη προκειμένου να αντιμετωπιστεί η επιδημία του κορωνοϊού, που εξακολουθεί να διευρύνεται, δήλωσε η αξιωματούχος αρμόδια για τους ανθρώπινους πόρους της ιρλανδικής δημόσιας υπηρεσίας υγείας, Health Service Executive (HSE), Αν Μαρί Χόι.
«Αυτή τη στιγμή, αναπτύσσουμε γρήγορα την υπηρεσία μας προκειμένου να αποκριθούμε στη νέα κατάσταση που δημιούργησε η Covid-(19), ετοιμαζόμαστε για μια μεγάλη αύξηση», πρόσθεσε σε δηλώσεις της στη δημόσια ιρλανδική τηλεόραση RTE. «Αναζητούμε όποιον μπορεί να προσφέρει τις υπηρεσίες και τις ικανότητές του».
Εκτός από γιατρούς, νοσηλευτές και μέλη πληρώματος ασθενοφόρων, η έκκληση για εθελοντές απευθύνεται επίσης σε φοιτητές επιστημών υγείας, σε εκείνους που έχουν «να προσφέρουν και άλλες ικανότητες» καθώς και σε ανθρώπους που δεν είναι καταρτισμένοι σε θέματα υγείας κα που θα ήταν διαθέσιμοι αν χρειαστεί.
Δύο νεκροί και 366 κρούσματα από τον κορωνοϊό στην Ιρλανδία
Η Ιρλανδία έχει καταγράψει μέχρι τώρα 366 κρούσματα μόλυνσης από τον κορωνοϊό και δύο θανάτους, αλλά ο πρωθυπουργός Λίο Βαράντκαρ δήλωσε ότι αναμένονται 15.000 κρούσματα μέχρι το τέλος Μαρτίου. Ο Ιρλανδός πρωθυπουργός είπε επίσης ότι αναμένεται η κρίση να διαρκέσει μέχρι το καλοκαίρι.
Την Τετάρτη ανακοινώθηκε πως το μεγαλύτερο γήπεδο της χώρας μετατρέπεται σε Drive In προκειμένου να γίνονται έλεγχοι σε πολίτες για τον νέο κορωνοϊό, χωρίς αυτοί να βγαίνουν από τα αυτοκίνητά τους.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass