ΠΟΥ

Πάνω από 11.000 οι νεκροί παγκοσμίως

Ρεκόρ θανάτων σε μία ημέρα στην Ισπανία * Καλπάζει ο κορονοϊός και σε άλλες χώρες

Δημοσίευση: 22 Μαρ 2020 21:59

Στα χνάρια της Ιταλίας κινείται η εξάπλωση του κορονοϊού στην χώρα της Ιβηρικής, αφού ανακοινώθηκε πως έχασαν τη ζωή τους 324 άνθρωποι σε μία ημέρα.


Συνολικά ο αριθμός των νεκρών είναι 1.326. Η αύξηση των θανάτων την προηγούμενη ημέρα ήταν 235. Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, τα κρούσματα αυξήθηκαν σε 24.926, από 19.980, από την Παρασκευή. Η Ισπανία είναι η χώρα που βρίσκεται τρίτη στην σειρά, αυτών που έχουν πληγεί χειρότερα από την πανδημία, μετά την Ιταλία και την Κίνα.
Προχθες οι αρχές, ανακοίνωσαν πως θα μετατρέψουν ένα συνεδριακό κέντρο στη Μαδρίτη σε νοσοκομείο εκστρατείας για τη νοσηλεία των χιλιάδων ασθενών. Σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου 5.500 κλίνες θα τοποθετηθούν στο 240.000 τμ συνεδριακό κέντρο IFEMA, στα περίχωρα της πρωτεύουσας, για να αντιμετωπισθεί η αυξημένη ανάγκη νοσηλείας. Ο επικεφαλής των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης της χώρας, Φερνάντο Σιμόν, δήλωσε: "Οι πιο δύσκολες ημέρες έρχονται τώρα. Συνεχίστε τις προσπάθειες, πρέπει να τα καταφέρουμε όσο γίνεται συντομότερα. Ο αντίκτυπος που έχει στην κοινωνία δεν μπορεί να γίνει ανεκτός για πολύ καιρό". Κάλεσε δε τους Ισπανούς να παραμείνουν στα σπίτια τους και να αποφύγουν τις μετακινήσεις.
Ο υπουργός Υγείας Σαλβαδόρ Ίλια δήλωσε πως ερευνητές έχουν επιδοθεί στην αναζήτηση εμβολίου και διαγνωστικών τεστ.
ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ
Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό και στην Πορτογαλία ο αριθμός των νεκρών διπλασιάστηκε στη διάρκεια της νύχτας, φτάνοντας στους 12, ενώ τα περιστατικά μόλυνσης ξεπέρασαν τα 1.280 από 1.059, σύμφωνα με τις υπηρεσίες υγείας.
*Στη Γερμανία, οι αρχές εξετάζουν να προβούν σε απαγόρευση κυκλοφορίας, αφού ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων αυξήθηκε κατά 2.705 μέσα σε μία ημέρα για να φτάσει στα 16.662 περιστατικά σύμφωνα με το Robert Koch Institute. Το ινστιτούτο επιβεβαίωσε ότι συνολικά 47 άνθρωποι πέθαναν αφού είχαν διαγνωστεί θετικοί, ενώ ο αριθμός αυτός είναι αυξημένος κατά 16 θανάτους, έναντι του αριθμού των 31 νεκρών, όπως είχε δημοσιοποιηθεί προχθες.
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, ο αριθμός των θανάτων διεθνώς ξεπέρασε τους 11.000 ενώ τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ξεπέρασαν τις 275.000. Από τους ασθενείς, οι 90.000 έχουν αναρρώσει πλήρως.
*Η Ελβετία ανέφερε χθες 6.100 περιστατικά μόλυνσης από τον κορονοϊό. Ο αριθμός αυτός είναι αυξημένος κατά 25% σε σύγκριση με τον αριθμό των περιστατικών που είχε ανακοινωθεί προχθες, ενώ έχουν αναφερθεί 56 θάνατοι, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.
Τα νοσοκομεία που βρίσκονται στα σύνορα με την Ιταλία στο καντόνι του Τιτσίνο αντιμετωπίζουν μεγάλη πίεση.
«Η κατάσταση στο Τιτσίνο είναι πολύ έντονη» δήλωσε ο Ντάνιελ Κοτς υπεύθυνος επικοινωνίας του Ομοσπονδιακού Γραφείου Υγείας.
Ωστόσο, οι υπηρεσίες υγείας γνωστοποίησαν ότι υπάρχουν ακόμη αρκετά νοσοκομειακά κρεβάτια στο Τιτσίνο.
Σύμφωνα με την τελευταία καταμέτρηση αναφέρθηκαν περισσότερα από 1.200 περιστατικά μέσα σε μία ημέρα, ενώ οι θάνατοι αυξήθηκαν κατά 13 από προχθές.
*Η Τουρκία παραγγέλνει διαγνωστικά κιτ από τη Κίνα λόγω κορωνοϊού. Τη Δευτέρα έρχεται στην Τουρκία το πρώτο φορτίο μισού τόνου βάρους με διαγνωστικά κιτ από την Σαγκάη.
Παράλληλα ο Πρόεδρος Ερντογάν, μετά τις απαγορεύσεις εκδηλώσεων, ηχογράφησε μήνυμα που θα μεταδίδεται από όλους τους παρόχους τηλεπικοινωνίας στην Τουρκία και θα σταλεί σε όλους τους συνδρομητές πάνω από 50 ετών, οι οποίοι θα λάβουν αυτόματο τηλεφωνικό μήνυμα από σήμερα.
Επίσης ο τούρκος πρόεδρος έκανε ανάρτηση του μηνύματος στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter. Ως τώρα το μήνυμα που διαρκεί 2 λεπτά ακούστηκε 4 εκατομμύρια φορές. Συνιστά στους πολίτες να μένουν στο σπίτι, να προσεύχονται στο σπίτι, να μην δέχονται επισκέπτες. «Βρισκόμαστε σε έναν αμείλικτο αγώνα κατά του κορονοϊού», αναφέρει.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΗΝΕΙΟΥ 2024
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass