ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΔΑ ΑΣΤΡΟΝΑΥΤΗΣ

Επιστρέφει μετά από 7 μήνες στο Διάστημα

Δημοσίευση: 12 Απρ 2020 22:15

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ

Η Αμερικανίδα αστροναύτης Τζέσικα Μέιρ θα επιστρέψει στη Γη την επόμενη εβδομάδα, βρίσκοντας έναν πλανήτη εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού αφού πέρασε σχεδόν 7 μήνες στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Ετσι από την την απομόνωση του διαστήματος θα

βρεθεί στην απομόνωση του σπιτιού της. «Είναι αρκετά σουρεαλιστικό να βλέπουμε τι συμβαίνει στον πλανήτη από κάτω μας» λέει η 42χρονη αστροναύτης, σε μια τηλεφωνική συνδιάλεξη που είχε χθες με δημοσιογράφους, από τον ISS κι έχοντας στο πλευρό της τους συναδέλφους της Άντριου Μόργκαν και Κρις Κάσιντι (υπάρχουν επίσης 3 Ρώσοι στον Σταθμό). «Η Γη παραμένει εκθαμβωτική από εδώ, επομένως είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς όλες αυτές τις αλλαγές που έχουν γίνει από τότε που ήμασταν εκεί». Οι αστροναύτες γνωρίζουν τι εστί απομόνωση, καθώς περνούν, γενικά, έξι μήνες ή περισσότερους κλεισμένοι στον Σταθμό. Η Τζέσικα Μέιρ έφθασε εκεί τον Σεπτέμβριο. Όμως, η απομόνωσή τους είναι εθελούσια, σε αντίθεση με τα εκατομμύρια ανθρώπων στη Γη που έχουν αναγκαστεί να μένουν σε καραντίνα εξαιτίας του νέου κορονοϊού. «Φοβάμαι ότι θα νιώσω πιο απομονωμένη στη Γη απ’ ότι εδώ» λέει η Μέιρ και προσθέτει: «Εδώ, έχουμε μια ρουτίνα, είμαστε τόσο απασχολημένοι και κάνουμε τόσα πολλά απίστευτα πράγματα…». «Έχουμε ένα πρόγραμμα και το ακολουθούμε κατά γράμμα» αναφέρει ο Άντριου Μόργκαν, 44 ετών, που ταξίδεψε στον ISS τον Ιούλιο του 2019. «Η σωματική άσκηση, η προσωπική υγιεινή, ο ήλιος, όλα προβλέπονται».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass