ΜΠΙΛ ΓΚΕΪΤΣ:

Να χρηματοδοτήσει η G20 το εμβόλιο κατά του κορονοϊού

Δημοσίευση: 13 Απρ 2020 15:11

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ

Προκειμένου ο κόσμος να περιορίσει καλύτερα την εξάπλωση του κορονοϊού, οι ηγέτες της ομάδας των 20 (G-20) θα πρέπει να παρέχουν περισσότερη χρηματοδότηση για την ανάπτυξη εμβολίου, δήλωσε ο Μπιλ Γκέιτς.

Σε μια γνωμοδότηση που παρασχέθηκε στη Νότια Κορέα αποκλειστικά για το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap την Κυριακή, ο Γκέιτς συνιδρυτής της Microsoft, σημείωσε ότι ο κορονοϊός δεν είχε επηρεάσει ακόμη πολλές χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος και δήλωσε ότι οι παγκόσμιοι ηγέτες, ειδικά οι 20, θα πρέπει να εντείνουν τις προσπάθειες για να το διατηρήσουν έτσι, επειδή είναι «πιθανότατα μόνο θέμα χρόνου πριν ένα μέρος του πλανήτη να μολύνει ένα άλλο». Μέσω του Ιδρύματος Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς, ο μεγιστάνας των επιχειρήσεων υπήρξε ενεργός φιλανθρωπος και διεξήγαγε μάχες κατά ασθενειών όπως η φυματίωση, η ελονοσία και η πολιομυελίτιδα.

Ο Γκέιτς έθεσε τρία βήματα για τους παγκόσμιους ηγέτες: εξασφάλιση σωστής κατανομής πόρων όπως μάσκες και διαγνωστικά τεστ, χρηματοδότηση έρευνας και ανάπτυξης για εμβόλιο και στη συνέχεια παρασκευή και παράδοση του εμβολίου.

«Ο ιδιωτικός τομέας έχει να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο, αλλά εάν η στρατηγική μας για την καταπολέμηση της πανδημίας εξελίσσεται σε πόλεμο διαγωνισμού μεταξύ των χωρών, αυτή η ασθένεια θα σκοτώσει πολλούς περισσότερους ανθρώπους», δήλωσε ο Γκέιτς. «Πρέπει να διαθέσουμε πόρους με βάση τη δημόσια υγεία και τις ιατρικές ανάγκες». Ο Γκέιτς δήλωσε ότι οι βετεράνοι των επιδημιών Ebola και HIV θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην ανάπτυξη κατευθυντήριων γραμμών γι’ αυτό, και οι παγκόσμιοι ηγέτες θα πρέπει να συνεργαστούν με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (WHO). Στη συνέχεια, κάλεσε τους ηγέτες να δεσμευτούν για τη χρηματοδότηση της R&D για την ανάπτυξη εμβολίου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
αυτοκινητοδρομος αιγαιου

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass