Αιφνιδίασε θετικά η αποχώρηση του «Γιαβούζ»

ΓΙΑ «ΕΥΠΡΟΣΔΕΚΤΟ ΒΗΜΑ» ΚΑΝΕΙ ΛΟΓΟ Η ΚΟΜΙΣΙΟΝ -ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΣΤΕΙΛΕ ΠΛΟΙΑ ΣΤΗΝ ΥΦΑΛΟΚΡΗΠΙΔΑ ΜΑΣ

Δημοσίευση: 06 Οκτ 2020 12:25

ΑΓΚΥΡΑ
Στον απόηχο της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ και μετά το κείμενο συμπερασμάτων για την Τουρκία και την ανατολική Μεσόγειο, η Τουρκία αιφνιδίασε θετικά με την αποχώρηση του «Γιαβούζ» από τη θέση του νοτιοδυτικά της Κύπρου- και για πρώτη φορά έπειτα

από αρκετούς μήνες. Μάλιστα το τουρκικό σκάφος γεωτρήσεων, σύμφωνα με τον ιστότοπο στοιχείων ναυσιπλοΐας Refinitiv Eiko, έφτασε στις τουρκικές ακτές καθώς το ίχνος του «Γιαβούζ» δείχνει ότι το πλοίο βρισκόταν χθες το πρωί κοντά στο λιμάνι του Τάσουτσου, στην περιοχή της Μερσίνας. Την είδηση για την αποχώρηση του «Γιαβούζ» καλωσόρισε η Κομισιόν χαρακτηρίζοντας την αποχώρηση του πλοίου «ευπρόσδεκτο βήμα».
Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για θέματα εξωτερικών υποθέσεων Πίτερ Στάνο, «η αποχώρηση του «Γιαβούζ» αποτελεί ακόμη ένα ευπρόσδεκτο βήμα προς την αποκλιμάκωση στην Ανατολική Μεσόγειο και ελπίζουμε να δούμε όμοια βήματα προς αυτή την κατεύθυνση όπως υπογράμμισαν οι ηγέτες (κατά τη Σύνοδο Κορυφής)».
ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ ΜΕ ΣΤΟΛΤΕΝΜΠΕΡΓΚ
«Κάποιοι σύμμαχοί μας συνέχεια φέρνουν τις διαφορές μας στην ατζέντα του ΝΑΤΟ», τόνισε o τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, μετά τη συνάντησή του με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ. Ο Τούρκος αξιωματούχος εννοούσε τη Γαλλία και την Ελλάδα.
Στο ίδιο μήκος κύματος με την εκπρόσωπο του υπουργείου Άμυνας, η οποία δήλωσε ότι «θα υπερασπιστούμε την Γαλάζια Πατρίδα μας σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο», ο Τσαβούσογλου σημείωσε ότι «η Ελλάδα έστειλε πολεμικά σκάφη στις έρευνες που κάναμε στην υφαλοκρηπίδα μας», προσθέτοντας ότι παρενέβη το ΝΑΤΟ, καθώς είδε μια πιθανότητα σύγκρουσης.
Ταυτόχρονα, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε την επιθυμία της Άγκυρας να αγοράσει πυραύλους PATRIOT, εξηγώντας ότι οι S400 ήταν λύση ανάγκης.
Από την πλευρά του, ο ΓΓ τουτ ΝΑΤΟ δήλωσε την ικανοποίησή του για τη γραμμή επικοινωνίας 24 ώρες το 24ωρο, 7 μέρες την εβδομάδα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας ώστε να αποφεύγεται οποιαδήποτε κρίση.
Σε ό,τι αφορά στους S400, ο Γενς Στόλτενμπεργκ επισήμανε ότι αποτελούν απειλή για τα συμμαχικά αεροσκάφη και έστειλε μήνυμα στην Άγκυρα, τονίζοντας ότι οι ΗΠΑ απειλούν με εμπάργκο λόγω των S400 και η Τουρκία θα πρέπει να πάρει τις αποφάσεις της.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass