Εισβολή και στην Αμμόχωστο

Ο ΨΕΥΔΟΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΣΙΝ ΤΑΤΑΡ ΕΙΣΗΛΘΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΠΥΛΗ * ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ - ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ

Δημοσίευση: 09 Οκτ 2020 12:00

ΛΕΥΚΩΣΙΑ
Ο εκλεκτός του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο ψευδοκράτος, Ερσίν Τατάρ, έφτασε στα Βαρώσια από την παράνομη πύλη σε μία φιέστα με τουρκικές και σημαίες του ψευδοκράτους.

Όπως αναφέρει το sigmalive.com o νυν ψευδοπρωθυπουργός και «υποψήφιος πρόεδρος» έγινε δεκτός από δεκάδες έποικους και Τουρκοκύπριους που έσπευσαν στα Βαρώσια για τη φιέστα που ήταν προγραμματισμένη για τις 16:00.
Νωρίτερα, λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι οι κατοχικές δυνάμεις άνοιξαν τη δίοδο που οδηγεί σε μέρος της παραλίας στην περίκλειστη πόλη. Σχεδόν 900 άτομα πέρασαν μέχρι τις 14:30 το μεσημέρι της Πέμπτης.

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ
Προκλητικά μηνύματα για το άνοιγμα των Βαρωσίων έστειλαν μέσω Twitter ο Τούρκος αντιπρόεδρος Φουάτ Οκτάι καθώς και το τουρκικό υπουργείο Άμυνας. Στο μήνυμά του στο τουίτερ ο Τούρκος αντιπρόεδρος αναφέρει ότι «οι όμορφες ακτές των Βαρωσίων, που είναι το μαργαριτάρι της Μεσογείου, γέμισαν ξανά με φωνές ανθρώπων μετά από 46 χρόνια.
Πιστεύω ακράδαντα ότι τα Βαρώσια θα είναι τόσο σύμβολο της ειρήνης και της ευημερίας όσο και πηγή ζωής για την οικονομία».
Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας, στο δικό του μήνυμα στο τουίτερ, αναφέρει ότι «σήμερα άνοιξε ένα τμήμα της κλειστής πόλης των Βαρωσίων που ανήκουν στην τδβκ και που για 46 χρόνια είναι κλειστό για εγκατάσταση και επισκέψεις.
Ας είναι καλορίζικο για την τδβκ και για τους αδελφούς μας που ζουν εκεί αυτό το βήμα που έχει συμβολικό νόημα ικανοποιώντας τη νοσταλγία». Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για «ιστορικές στιγμές», σχολιάζοντας ότι Ελλάδα και Ελληνοκύπριοι έχασαν την ψυχραιμία τους, όπως μεταδίδει το sigmalive.com, επικαλούμενο το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ - ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ
Την αλληλεγγύη και τη στήριξη της Ελλάδας στην Κυπριακή Δημοκρατία εξέφρασε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου σε επικοινωνία που είχε με τον Νίκο Αναστασιάδη για την απόφαση της Τουρκίας να ανοίξει το παραλιακό μέτωπο των Βαρωσίων.
Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, από την Ρώμη όπου βρίσκεται σε επίσημη επίσκεψη, επικοινώνησε με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη και συζήτησαν την πρόσφατη παράνομη απόφαση της τουρκικής ηγεσίας για το άνοιγμα του παραλιακού μετώπου των Βαρωσίων.
Η κυρία Σακελλαροπούλου εξέφρασε την πλήρη αλληλεγγύη και στήριξη της Ελλάδας και τόνισε ότι η ενέργεια αυτή αποτελεί κατάφωρη παραβίαση τόσο των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών όσο και της διεθνούς νομιμότητας.
Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε ότι η εξέλιξη αυτή αποτελεί προαποφασισμένο πολιτικό στόχο της Τουρκίας, που αντίκειται στις αποφάσεις των Ηνωμένων Εθνών για το καθεστώς της Αμμοχώστου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass