ΝΑΓΚΟΡΝΟ ΚΑΡΑΜΠΑΧ

Τούρκοι στρατιώτες στο Αζερμπαϊτζάν

Για κέντρο επίβλεψης μαζί με Ρώσους - Εκκληση του Αρμένιου πρωθυπουργού Πασινιάν για «μη βία»

Δημοσίευση: 17 Νοε 2020 12:05

ΜΟΣΧΑ

Η εντολή του Τούρκου προέδρου, Ταγίπ Ερντογάν, για αποστολή Τούρκων στρατιωτικών

στο Αζερμπαϊτζάν αφορά στη διασφάλιση της λειτουργίας του κοινού κέντρου επίβλεψης Τουρκίας-Ρωσίας στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου, Ντμίτρι Πεσκόφ. «Εκεί, όπως γνωρίζετε, θα δημιουργηθεί κέντρο επίβλεψης [της κατάπαυσης του πυρός στο Ναγκόρνο Καραμπάχ] στο έδαφος του Αζερμπαϊτζάν, στο οποίο χρειάζεται να σταλούν Τούρκοι στρατιωτικοί», εξήγησε ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου. «Πρόκειται για ενεργοποίηση εσωτερικών διαδικασιών που προβλέπονται από τη νομοθεσία της Τουρκικής Δημοκρατίας», δήλωσε ο Πεσκόφ, σχολιάζοντας την εισήγηση του Ερντογάν προς το Κοινοβούλιο της χώρας να εγκρίνει την αποστολή Τούρκων στρατιωτών στο Αζερμπαϊτζάν, ενώ υπογράμμισε ότι «αυτό είναι εσωτερική υπόθεση της Τουρκίας», σχολίασε επίσης ο Πεσκόφ. Πάνω από 4.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια των εχθροπραξιών στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, ενώ οι τραυματίες ξεπέρασαν τους 8.000.ΕΚΚΛΗΣΗ  ΓΙΑ ΜΗ ΒΙΑ
Εν τω μεταξύ ο πρωθυπουργός της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν, ο οποίος βρίσκεται αντιμέτωπος με έντονες αντιδράσεις από την αντιπολίτευση μετά την ήττα στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, ενώ απειλήθηκε και με δολοφονία, σύμφωνα με τις αρμενικές αρχές, απηύθυνε χθες έκκληση στους επικριτές του «να απαρνηθούν τη βία».«Η βία ή το κάλεσμα σε βία, ιδιαίτερα σε ένοπλη βία, δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να αποτελέσει ένα μέσο δράσης» γράφει σε μήνυμά του στο Facebook ο Πασινιάν, ο οποίος ανέβηκε στην εξουσία έπειτα από μια ειρηνική εξέγερση το 2018. «Αναμένω από την αντιπολίτευση να δηλώσει σαφώς ότι αποκλείει κάθε βίαιη ενέργεια» προσθέτει. Από την Τρίτη, χιλιάδες άνθρωποι διαδηλώνουν στην Αρμενία κατά του πρωθυπουργού, απογοητευμένοι για την ανακωχή στο Ναγκόρνο Καραμπάχ και τις εδαφικές απώλειες που υπέστη ο θύλακας, προς όφελος του Αζερμπαϊτζάν έπειτα από μάχες έξι εβδομάδων.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass