«Θα εμβολιαστούν όταν δουν ότι οι πρώτοι εμβολιασθέντες δεν έπαθαν τίποτα»

Εκτιμά ο επικεφαλής της Μόνιμης Επιτροπής Εμβολιασμών του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ στο Βερολίνο, Τόμας Μέρτενς

Δημοσίευση: 14 Δεκ 2020 12:28

ΒΕΡΟΛΙΝΟ
Ο επικεφαλής της Μόνιμης Επιτροπής Εμβολιασμών του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ στο Βερολίνο, Τόμας Μέρτενς, πιστεύει ότι οι αρνητικές δημοσκοπήσεις σχετικά με την ετοιμότητα των πολιτών να εμβολιαστούν δεν αποδεικνύουν ότι οι πολίτες δεν θα το κάνουν, αλλά πως

περιμένουν να διαπιστώσουν ότι όλα βαίνουν καλώς με την υγεία όσων εμβολιάστηκαν.
Κατά τον Τόμας Μέρτενς, «οι επί του παρόντος αρνητικές δημοσκοπήσεις σχετικά με την προθυμία των Γερμανών να εμβολιαστούν δεν αποδεικνύουν μια άρνηση. Η προθυμία για εμβολιασμό θα βελτιωθεί όταν οι πολίτες διαπιστώσουν ότι δε συνέβη τίποτα κακό σε όσους εμβολιάστηκαν στη Γερμανία, τη Βρετανία, τον Καναδά και τις ΗΠΑ», είπε στα ραδιοτηλεοπτικά δίκτυα RTL και n-tv.
«Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, πολλοί άνθρωποι σίγουρα θα εμβολιαστούν και στη συνέχεια πιστεύω ότι η κατάσταση απλώς θα εξομαλυνθεί ως προς την ετοιμότητά μας να εμβολιαστούμε», πρόσθεσε.
Ο Γερμανός εντατικολόγος επιβεβαίωσε επίσης ότι «δεν θα υπάρξει υποχρεωτικός εμβολιασμός. Αν και πιστεύω ότι είναι πιθανό ιδιωτικές εταιρείες, όπως είναι οι φορείς εκμετάλλευσης κινηματογραφικών αιθουσών ή οι αεροπορικές εταιρείες, στο μέλλον να απαιτούν απόδειξη εμβολιασμού εάν θέλουμε να κάνουμε χρήση των υπηρεσιών τους. Αυτό είναι ένα ερώτημα που θα πρέπει να το απαντήσουν οι νομικοί. Αυτά είναι πράγματα που δε ρυθμίζονται από το κράτος, αλλά είναι καθαρά συνέπεια ιδιωτικών συναλλακτικών σχέσεων».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass