Για τον Ερντογάν όλοι είναι τρομοκράτες...

Ο ΣΟΥΛΤΑΝΟΣ ΕΠΙΚΡΙΝΕΙ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΠΟΥ ΖΗΤΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΚΟΥΡΔΟΥ ΗΓΕΤΗ

Δημοσίευση: 24 Δεκ 2020 12:02

ΑΓΚΥΡΑ

Ο Ταγίπ Ερντογάν καταδίκασε με δριμύτητα την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου

Δικαιωμάτων του Ανθρώπου με την οποία ζητείται η άμεση αποφυλάκιση του Κούρδου πολιτικού ηγέτη Σελαχατίν Ντεμιρτάς.
«Είναι μία απολύτως πολιτική απόφαση...Να ζητείται η απελευθέρωση εκείνου που είναι υπεύθυνος για τον θάνατο 39 συμπολιτών μας συνιστά πολιτική δύο μέτρων και δύο σταθμών, είναι υποκρισία», δήλωσε ο Ερντογάν.
Ο πρόεδρος της Τουρκίας αναφερόταν στις βίαιες διαδηλώσεις με δεκάδες νεκρούς το 2014 στην νοτιοανατολική Τουρκία, την ευθύνη για τις οποίες η Αγκυρα επιρρίπτει την ηγεσία του φιλοκουρδικού κόμματος HDP, η οποία το αρνείται. Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου καταδίκασε την Τουρκία για την κράτηση του Σελαχατίν Ντεμιρτάς από το 2016 απαιτώντας την «άμεση απελευθέρωσή του» και κατηγορώντας την Αγκυρα ότι υπηρετεί «τον ανομολόγητο στόχο τoυ στραγγαλισμού του πλουραλισμού».

ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ
Τουρκικό δικαστήριο καταδίκασε σήμερα σε περισσότερα των 27 έτη φυλάκισης τον αυτοεξόριστο αντιφρονούντα δημοσιογράφο Τζαν Ντουντάρ, που εξελίχθηκε σε εχθρό του Ερντογάν όταν αποκάλυψε τις αποστολές όπλων από την Αγκυρα σε ισλαμιστικές οργανώσεις, μεταξύ τους η Αλ Κάιντα και το Ισλαμικό Κράτος, στην Συρία. Ο Τζαν Ντουντάρ, ο οποίος ζει στην Γερμανία, κρίθηκε ένοχος για υποστήριξη τρομοκρατικής οργάνωσης και κατασκοπεία, μετά την δημοσίευση το 2015 έρευνας, συνοδευόμενης από οπτικό υλικό, για τις παραδόσεις όπλων από τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες στην εφημερίδα Cumhuriyet της οποίας ήταν διευθυντής.
Τον Μάιο 2016, ο Τζαν Ντουντάρ καταδικάσθηκε πρωτοδίκως σε φυλάκιση πέντε ετών και δέκα μηνών για αποκάλυψη κρατικών μυστικών στην υπόθεση αυτή που εξόργισε τον Ταγίπ Ερντογάν.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass